Kolacki
Kolacky może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka twarogu, nadzienie śliwkowe, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 141 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Spróbuj Kolacki, oraz Kołacki Zofii dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem elektrycznym, ubić razem serek, masło, i cukier na średniej prędkości do światła, o 2 protokół. Na małej prędkości, stopniowo ubić w mące tylko do wymieszania. Ciasto będzie miękkie i lepkie.
Ciasto podzielić na pół. Wklep każdą połowę w gruby dysk i owiń osobno folią. Przechowywać w lodówce, aż wystarczająco mocny do obsługi, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmaruj lub spryskaj arkusze ciastek.
Ściereczkę lub deskę do ciast odkurzyć mąką lub cukrem cukierniczym.
Wyjmij 1 krążek ciasta z lodówki i połóż go na ściereczce. Pozostały krążek ciasta przechowywać w lodówce.
Rozwałkuj ciasto na kwadrat lub prostokąt o grubości 1/8 cala.
Pokroić w 2 kwadraty 1/2 cala.
Umieść 1 łyżeczkę nadzienia w środku każdego kwadratu. Pull 2 przeciwległe rogi kwadratu w środku, i szczypta krawędzie razem do uszczelnienia.
Umieść ciasteczka na przygotowanych arkuszach ciasteczek, rozstaw je w odległości około 1 1/2 cala. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Piec w środku piekarnika, aż lekko złoty, 12 do 15 minut.
Ostudzić na arkuszach ciastek przez 1 do 2 minut, a następnie przenieść do stojaków Z Drutu. Blaty odkurzyć przesianym cukrem cukierniczym, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Słodkie nadzienia kolackich zaglądają przez złote ciasto i przypominają piękne witraże w katedrze. Zagraj w to podobieństwo, używając różnych wypełnień i układając ciasteczka na tacy w wzór starburst.
From Very Merry Cookie Party: How to Plan and Host a Christmas Cookie Exchange by Barbara Grunes & Virginia Van Vynckt. Copyright © 2010 by Barbara Grunes and Virginia Van Vynckt; photographs copyright © 2010 by France Ruffenach. Wydany przez Chronicle Books, LLC.