Kolacja: sałatka z zielonej soczewicy ze szpinakiem i kozim serem
Dziś kolacja: sałatka z zielonej soczewicy ze szpinakiem i kozim serem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 650 kalorii, 30g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz dziecko liści szpinaku, liść laurowy, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: przyprawione dyni, soczewica, i sałatka z kozim serem, Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem, oraz Kolacja: risotto szpinakowe z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz soczewicę, a następnie dodaj je do małego garnka z liściem laurowym i tymiankiem. Przykryć wodą o kilka centymetrów i doprowadzić do wrzenia. Doprawić szczyptą soli, następnie zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, ale nie rozgotowane, o 30 protokół.
W międzyczasie połącz szalotkę, musztardę i ocet w misce lub małym szklanym słoiku. Doprawić odrobiną soli i pieprzu, a następnie odstawić na kilka minut, aby zmiękczyć szalotkę.
Dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając, aby utworzyć vinaigrette (lub przykryć słoik i wstrząsnąć do emulgacji).
Po ugotowaniu soczewicy odcedzić i wrócić do garnka. Wrzucić natychmiast z vinaigrette.
Dodaj szpinak dla niemowląt tuż przed przekształceniem się w talerze, więc dopiero zaczyna więdnąć. Wierzch z kozim serem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawać na ciepło.