Kolacja: sałatka z jabłkami, burakami i cheddarem
Dziś kolacja: sałatka z jabłkami, burakami i cheddarem to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 431 kalorii, 5G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jedzenie jabłek, liści sałaty, świeżo popękanego pieprzu i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja: chrupiąca surowa Sałatka z buraków z Fetanem i gruszką, Kolacja: sałatka Escarole z kabaczkiem i cheddarem, oraz Kolacja: sałatka z jabłkami, rukolą i pancettą z jajkami przepiórczymi.
Instrukcje
W dolnej części dużej salaterki, połączyć ocet, sól i świeżo popękany czarny pieprz.
Dodaj oliwę lub olej konopny w wolnym strumieniu, stale ubijając, aby utworzyć emulsję. Kontynuuj dodawanie pozostałej oliwy w ten sam sposób.
Na średniej patelni, toast orzechy laskowe na średnim ogniu. Jeśli są nieoskórowane, tosty, aż Skórki pękną, a następnie zebrać w ręczniku kuchennym i z grubsza przetrzeć je razem. Skórki powinny łatwo się wymknąć. Wróć na patelnię, aby wznieść toast.
Połówki, rdzeń i cienko pokroić jabłko. Buraki obrać, pokroić i cienko pokroić.
Dodać warzywa sałatkowe do miski i wrzucić, następnie dodać jabłko i buraki oraz orzechy. Pokruszyć plastry cheddar na górze i zakończyć z czarnym pieprzem.