Kolacja: risotto z pieczonych pomidorów ze świeżą mozzarellą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj dziś kolację: pieczone Risotto pomidorowe ze świeżym Mozzarellanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 154 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole, Kolacja: Brokuły Rabe, Pieczona Czerwona Papryka, Mozzarella, oraz Dziś Kolacja: Pieczony Sos Pomidorowy Z Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Pomidory wrzucić do miski z czosnkiem i oliwą z oliwek i rozprowadzić na blasze do pieczenia. Obficie dopraw grubą solą i piecz, okazjonalnie obracając się, aż do miękkości, zwinięty i karmelizowany, o 30 minutach.
Zeskrobać pomidory (i wszystkie soki do pieczenia) do sitka lub młyn żywności i wcisnąć je do miski, aby zrobić gruby puree. Skórki i nasiona pozostaną w sitku.
Podczas gdy pomidory są smażone, doprowadzić bulion warzywny w średnim garnku na wolnym ogniu. W dużym, ciężkim garnku (takim jak holenderski piekarnik), rozgrzej masło na średnim ogniu, aż piana opadnie, następnie dodaj cebulę i gotuj, aż będzie miękka.
Dodać ryż risotto do cebuli i dobrze wymieszać, aby pokryć ziarna w tłuszczu. Kontynuuj gotowanie, aby tostować ryż (zmieni się częściowo przezroczysty), następnie dodaj 1 szklankę bulionu warzywnego i gotuj do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru 1 szklanka na raz, jak to jest wchłaniany do ryżu.
Po dodaniu całego bulionu należy posmakować ziarna, które powinno być miękkie i nadal mieć trochę kęsa. Jeśli to konieczne, dodaj trochę wody, aby zakończyć gotowanie ryżu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać z pieczonym przecierem pomidorowym i gotować przez kilka minut dłużej, następnie zdjąć z ognia i wymieszać ze świeżą mozzarellą. Przykryć i odstawić na kilka minut.
Podawać z mżawką oliwy z oliwek i stosem mikro zieleni.