Kolacja: risotto szpinakowe z kozim serem

Kolacja dziś wieczorem: Risotto szpinakowe z kozim serem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 651 kalorii, 14g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kozi ser, szpinak, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wiele osób robiło ten przepis, a 188 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem, Kolacja: sałatka z zielonej soczewicy ze szpinakiem i kozim serem, oraz Dziś Kolacja: placki kukurydziane z kozim serem i boczkiem.
Instrukcje
W ciężkim rondlu podgrzej oliwę z oliwek i 1 łyżkę masła na łagodnym ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodaj cebulę i ząbek czosnku i gotować delikatnie, aż miękkie i słodkie, ale nie rumiane, 10 protokół.
W międzyczasie rozpuść łyżkę masła w rondlu z odrobiną oliwy z oliwek, dobrą tarką gałki muszkatołowej i drugim ząbkiem czosnku. Gdy masło się stopi, dodać szpinak i gotować, aż zwiędną i intensywne, o 5 protokół. Pozostawić do ostygnięcia i puree w robocie kuchennym lub posiekać ręcznie.
Dodać ryż do cebuli i podnieść ogień do średniej wysokości; toast, stale mieszając, aż ryż zaczyna wyglądać półprzezroczyste.
Dodaj wino, mieszając, aż do wchłonięcia, a następnie kadzi w niektórych bulionie. Kontynuuj dodawanie wywaru do ryżu krok po kroku, ciągle mieszając, aż ryż straci kredę i będzie gładki w smaku. Sól w razie potrzeby.
Wyłączyć ogień i dodać pozostałe masło, parmezan i mieszankę szpinaku. Mieszaj, aby dobrze włączyć.
Podawać z odrobiną koziego sera pokruszonego na wierzchu.