Kolacja: polędwiczka wieprzowa z rukolą, Endywią i winegretem orzechowym

Kolacja dziś wieczorem: Polędwica wieprzowa z rukolą, Endywią i winegretem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 618 kalorii, 29g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, ocet winny, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z Endywią Rukolanową i winegretem orzechowym, Dzisiaj Kolacja: spłaszczony Kurczak z pomidorem-Szafran Vinaigrette na rukoli, oraz Dziś Kolacja: Kanapka Z Polędwicą Wieprzową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Wieprzowinę dobrze osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Pociąć na pół w poprzek na dwa kawałki, które są wystarczająco krótkie, aby pasowały do siebie w patelni na dachu pieca (10 lub 12 cali).
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie brązowy wieprzowina dobrze ze wszystkich stron, o 6 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż wewnętrzna temperatura zarejestruje 63°, 15-25 minut.
Tymczasem, toast orzechy włoskie na średnim ogniu w patelni non-stick aż lekko brązowy i pachnące. W małym robocie kuchennym, pulse 3/4 orzechów włoskich z czosnkiem, wodą, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i przenieść mięso na talerz, aby odpocząć.
Dodaj ocet na patelni i gotować, skrobanie się brązowe kawałki, przez około 30 sekund.
Wlać do żaroodpornej miarki, dodając oliwę z oliwek, aby mieszanina tworzyła 3/4 szklanki płynu. Powoli dodaj mieszaninę do robota kuchennego z silnikiem uruchomionym, aby uzyskać vinaigrette.
Rukolę i endywia wymieszać z dressingiem, na wierzchu polać wieprzowiną i dodatkowym dressingiem, a na wierzchu pokruszyć pozostałe orzechy włoskie.