Kolacja: Panuchos Yucatecos con Chorizo
Kolacja dziś wieczorem: Panuchos Yucatecos con Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 4,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 65g białka, 164g tłuszczu, oraz w sumie 1985 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 53 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ziarna pieprzu, refried fasoli, ocet cydr, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: ciecierzyca i Chorizo, Kolacja: Chorizo i jajka, oraz Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić plastry czerwonej cebuli do garnka i przykryć wodą i szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Wyłączyć ogień i odcedzić cebulę.
Zmiel czarne ziarna pieprzu i nasiona kminku w moździerzu lub młynku.
Dodaj je wraz z oregano, czosnek, sól, ocet, i odsączone czerwoną cebulę do małego garnka.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby po prostu przykryć czerwoną cebulę. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez trzy minuty. Następnie zabić ciepło i przenieść wszystko do miski i odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj jedną tortillę na raz na patelni i przerzuć go często, aż stanie się sztywny i skórzany. Powinienem też zacząć nadmuchiwać w środku.
Wyjmij z patelni i weź mały nóż i pokrój wzdłuż boku tortilli, aby poluzować obie strony.
Przeciąć około 1/3 drogi wokół tortilli. Użyj palców, aby ostrożnie otworzyć kieszeń. Jeśli wydaje się, że może się rozerwać, po prostu przestań. Kieszeń nie musi być tak duża jak tortilla. Powtórz z innymi tortillami.
Miarka około 1 łyżka fasoli do kieszeni. Wygładzić, naciskając na górę tortilli.
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodaj nadziewaną tortillę i gotuj przez około 3 minuty, aż dno będzie chrupiące.
Wyjąć i osuszyć. Powtórz z innymi tortillami.
Tymczasem, gotować chorizo w innej patelni ustawić na średnim ogniu. Powinno się to zrobić do czasu, gdy inne tortille zostały smażone.
Przełożyć nadziewane tortille na talerze. Top z posypką chorizo i trochę marynowanej cebuli.