Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem
Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1016 kalorii, 45g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, orecchiette, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem, Dziś Kolacja: Moong Dal i czerwona soczewica z brązową cebulą, oraz Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie wlać olej na dużą patelnię. Włączyć ciepło na średnie. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, i liść laurowy. Dobrze wymieszać, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć patelnię, i gotować, aż cebula są bardzo miękkie. Powinno to zająć około 25 minut.
Podczas gotowania, dodać soczewicę do rondla, i przykryć wodą o cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 15 do 20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wrzucić makaron w dużym garnku z wrzącą wodą. Gotować zgodnie ze wskazówkami z boku pudełka. Zapisz filiżankę wody z makaronu, a następnie odcedzić makaron w durszlaku.
Powrót makaron do pustego garnka. Wrzucić mieszankę cebuli, soczewicy i szpinaku. Dobrze rzucaj.
Wlać około połowę wody i wrzucić do zwiędłego szpinaku. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj więcej wody z makaronu.
Dodać ser, doprawić solą i pieprzem do smaku.