Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem
Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1016 kalorii, 45g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, orecchiette, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem, Dziś Kolacja: Moong Dal i czerwona soczewica z brązową cebulą, oraz Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie wlać olej na dużą patelnię. Włączyć ciepło na średnie. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, i liść laurowy. Dobrze wymieszać, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć patelnię, i gotować, aż cebula są bardzo miękkie. Powinno to zająć około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podczas gotowania, dodać soczewicę do rondla, i przykryć wodą o cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 15 do 20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Soczewica
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Wrzucić makaron w dużym garnku z wrzącą wodą. Gotować zgodnie ze wskazówkami z boku pudełka. Zapisz filiżankę wody z makaronu, a następnie odcedzić makaron w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Powrót makaron do pustego garnka. Wrzucić mieszankę cebuli, soczewicy i szpinaku. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wlać około połowę wody i wrzucić do zwiędłego szpinaku. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj więcej wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
6
Dodać ser, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część