Kolacja na patelni z indykiem i okrą
Obiad z patelnią z indyka i okry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 39g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,54 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, okra, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwy Obiad Z Indykiem Na Patelni, Słodkie ziemniaki Indyk obiad na patelni, oraz Taco Quinoa Indyk Patelnia Kolacja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż lekko chrupiące, o 6 protokół. W międzyczasie wrzucić indyka do miski z mąką, tymiankiem, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem do smaku.
Zwiększyć ogień do średniej wysokości i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni. Gdy olej jest gorący, dodać indyka w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron, ale nie gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Przełożyć indyka i boczek do miski.
Na patelni rozgrzać pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek, następnie dodać okra i szczyptę soli i gotować, mieszając, 3 minuty.
Dodać bulion z kurczaka, 1/2 szklanki wody, kukurydzę i pomidory i doprowadzić do duszenia; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż okra będzie miękka i pomidory zaczną się rozpadać, 3 do 5 protokół. Powrót indyka i boczek na patelnię i dusić, aż indyk jest tylko gotowane przez, o 1 więcej minut. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.