Kolacja: krewetki czosnkowe z bazylią, pomidorami i płatkami pieprzu
Kolacja dziś wieczorem: krewetki czosnkowe z bazylią, pomidory i płatki pieprzu może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 14840 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać orzo makaron, czosnek, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: czerwone Curry krewetki z bazylią, Kolacja: pstrąg smażony z czosnkiem i bazylią, oraz Kolacja dziś wieczorem: początkujący migdałowe krewetki Curry z pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej patelni aż prawie do palenia, następnie dodać krewetki i gotować, obracając raz, aż po prostu gotowane przez, o 1 minuta na stronę.
Usuń szczypcami lub łyżką szczelinową, pozostawiając olej w patelni.
Pozostawić olej do ostygnięcia na minutę, następnie dodać czosnek i płatki czerwonej papryki i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj wino i zmniejsz na dużym ogniu przez 3-5 minut, aż co najmniej połowa odparuje.
Dodaj pomidory i większość bazylii i kontynuuj gotowanie, aż pomidory zaczną tracić swój kształt. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krewetki powrót do patelni i gotować, aż tylko podgrzane przez.
Podawać z gotowanym orzo.