Kolacja: koktajl krewetkowy po meksykańsku (Coctel de Camarones)
Kolacja dziś wieczorem: koktajl krewetkowy w stylu meksykańskim (Coctel de Camarones) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 361 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 270 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz awokado, ketchup, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Coctel De Camarones (kolumbijski koktajl Ceviche z krewetkami), KOKTAJL KREWETKOWY (COCTEL DE CAMARONES), oraz Kolacja: Camarones en Pipian (krewetki w sosie z pestek dyni) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Napełnij duży garnek do połowy góry wodą i zagotuj na dużym ogniu. Podczas gotowania, dodać krewetki. Gotować, aż krewetki są różowe i firmy, 10 do 30 sekund. Natychmiast odsączyć krewetki w durszlaku, a następnie spłukać pod zimną wodą, aż krewetki będą chłodne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wymieszać razem ketchup, ostry sos, kolendra, sok z limonki, biała cebula, i sok z małży w średniej wielkości misce. Spróbuj sprawdzić, czy potrzebuje soli, a niektóre, jeśli uważasz, że jej potrzebuje(nie dodałem żadnego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Biała
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.