Kolacja: kalafior i słodkie ziemniaki w pikantnym sosie pomidorowym z nerkowcami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 371 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kalafior, słodkie ziemniaki, nerkowce, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kolacja: pikantne słodkie ziemniaki z limonką, Kolacja: Pikantny pieczony SOS pomidorowo-pieprzowy, oraz Dziś Kolacja: Puree Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać olej do dużej patelni lub holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać orzechy nerkowca i gotować przez 30 sekund, a następnie usunąć z rowkiem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodać kminek i nasiona gorczycy i gotować przez kolejne 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodać cebulę. Gotować, często mieszając, przez około 5 minut lub aż będą lekko rumiane. Wrzuć pomidory i pieprz serrano. Podgrzać do średniej wysokości i gotować, często mieszając, przez 5 minut.
Dodać kalafior, słodkie ziemniaki, wodę i sól. Wymieszać, aby połączyć, a następnie przykryć, obrócić ogień na średnio-niski i gotować przez około 15 minut lub aż warzywa będą miękkie. To może zająć 20 minut. Wymieszać w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Całe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Dodać groszek, przykryć garnek i gotować przez dodatkowe 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Podawać z posypką kolendry i nerkowca. Doprawić do smaku solą.