Kolacja: Grillowany stek z sosem Gribiche

Kolacja: Grillowany stek z sosem Gribiche jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, kapary, stek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z sosem stek domowej roboty, Kolacja: Grillowany stek z pomidorami i Pesto, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Grillowany Chipotle Flank Steak Torta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mały garnek z wodą na wolnym ogniu i ostrożnie opuść jajko. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć, aby gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Wyjąć i ostudzić całkowicie pod zimnym kranem lub w misce z lodowatą wodą. Ostrożnie wyjmij skorupkę i umieść jajko w misce z musztardą, octem, szalotką i dobrą szczyptą soli. Mash lekko połączyć, a następnie skropić w oleju bardzo powoli, energicznie ubijając, tworząc emulsję. Olej można dodawać nieco szybciej po uformowaniu dobrej emulsji, przez cały czas.
Dodać zioła i kapary i doprawić do smaku solą i octem.
Steki natrzeć solą, pieprzem i odrobiną oleju. Grilluj do pożądanej doneness na grillu lub patelni grillowej.
Wyjąć z ognia i pozostawić na odpoczynek co najmniej pięć minut, a następnie pokroić i ułożyć na talerzu. Łyżka sos na steki, lub podawać oddzielnie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.