Kolacja dziś wieczorem: Smażona ryba z maślanymi ziołami
Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 1G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.22 za porcję. 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z wiosennymi ziołami, Kolacja: Pikantne Spaghetti Z Koprem Włoskim I Ziołami, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany.
Instrukcje
Czosnek, pietruszka, bazylia, kapary i skórka z cytryny połączyć w małej misce z oliwą z oliwek.
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, aby połączyć i odstawić podczas gotowania ryby.
Filety dobrze osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej rzepakowy w patelni saute lub patelni wystarczająco dużej, aby wygodnie trzymać filety na dużym ogniu, aż do prawie palenia.
Dodaj filety skórki w dół i gotować bez ruchu, aż skóra będzie chrupiąca i złocista i łatwo uwolni się z patelni, 3-5 minut. Ostrożnie odwróć filety i gotuj przez dodatkowe 2-4 minuty, w zależności od grubości filetów (środek filetu powinien zarejestrować 60° na termometrze natychmiastowego odczytu).
Gdy ryba jest minutę od zakończenia, dodać masło do patelni. Pozostawić do stopienia i zacząć nabierać złotego koloru, a następnie dodać mieszaninę ziół. Łyżka soków nad rybą, jak to kończy gotowania.
Filety podawać z większą ilością soków na patelni.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.