Kolacja dziś wieczorem: ryż z gołębim groszkiem (Arroz con Gandules)

Kolacja dziś wieczorem: ryż z groszkiem gołębi (Arroz con Gandules) jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 762 kalorie, 19g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona annatto, mielony kminek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), Arroz Con Gandules (ryż i groch gołębi), oraz Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 8-calowej patelni ze stali nierdzewnej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj nasiona annatto. Mieszaj od czasu do czasu, aż większość nasion zacznie równomiernie skwierczeć. Natychmiast wyłącz ogrzewanie.
Niech patelnia siedzieć off ciepła, aż nasiona przestają skwierczeć. Odcedzić nasiona i wlać wlany olej do dużego holenderskiego piekarnika.
Podgrzać holenderski piekarnik na dużym ogniu, aż olej połyska.
Dodaj sofrito, alcaparrado (lub oliwki nadziewane pimiento), sól, pieprz i kminek. Gotować, często mieszając, aż płyn się zagotuje, a mieszanina zaczyna skwierczeć, około 5 minut.
Dodać wędzoną wieprzowinę. Dobrze wymieszać, następnie dodać ryż i wymieszać, aby równomiernie pokryć ryż olejem.
Dodać gołąb groch, bulion, i tyle wody, aby pokryć ryż o półtora cala.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu bez mieszania.
Gotować, aż płyn osiągnie poziom ryżu. Przykryj holenderski piekarnik, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj 20 minut bez otwierania pokrywy.
Ryż wymieszać, puch widelcem i podawać.