Kolacja dziś wieczorem: jarmuż i makaron z ciecierzycy
Kolacja dziś wieczorem: jarmuż i makaron z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 828 kalorii, 35g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka orzeszków piniowych, chard, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Kolacja: zupa z ciecierzycy i makaronu, Kolacja: makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycy, oraz Dziś Kolacja: Makaron Z Kapustą I Białą Fasolą.
Instrukcje
Ułóż zielenie płasko na desce do krojenia i odetnij żebra z liści, a następnie ułóż liście i pokrój w poprzek na cienkie wstążki.
Przenieść na durszlak i dobrze spłukać. Odrzuć żebra.
Na dużej patelni z pokrywą rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę i gotować delikatnie, aż cebula jest miękka i zaczyna się złoty.
Dodać ciecierzycę i gotować przez dodatkową minutę, a następnie dodać zieleninę, w razie potrzeby partiami, jak więdną, często mieszając. Do liści powinna przylegać duża ilość wilgoci, aby mogły lekko parować. Po dodaniu wszystkich zieleni przykryj, obróć ciepło do bardzo niskiego poziomu i pozwól delikatnie zwiędnąć w czułość, 15 do 20 minut. Doprawić do smaku solą i wymieszać z sokiem z cytryny.
W międzyczasie, przynieść duży garnek słonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu.
Połącz Zielenie i makaron i wymieszaj, aby połączyć, dodając wodę z makaronu lub oliwę z oliwek i podrzucając w razie potrzeby, aby naczynie było wilgotne i pikantne. Top z orzeszkami pinii i podawać z parmezanem.