Kolacja dziś wieczorem: kiełbasa Merguez z kolorami i kuskusem
Dzisiejsza Kolacja: kiełbasa Merguez z kolorami i kuskusem może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na $5.1 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 51g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka wody, mielonego cynamonu, kiełbasy merguez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Dziś Kolacja: Papryka Faszerowana Kuskusem, Dziś Kolacja: kapusta kiszona i kiełbasa Paprikash, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Sardyński SOS Kiełbasowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku przynieś dużo słonej wody do wrzenia. Stos łodygi liści collard i pokroić je w poprzek na 1-calowe paski. Opuść warzywa collard do wrzącej wody i gotować przez kilka minut, aż zacznie zmiękać, a następnie odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, następnie dodać cebulę i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, a następnie dodać pokruszony czerwony pieprz, czosnek, kminek i cynamon. Gotować przez minutę lub tak, aby stopić przyprawy, a następnie dodać zielenie collard i kontynuować gotowanie przez kilka minut. Wymieszać z porzeczkami i płynem do gotowania i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować, częściowo przykryte, aż płyn zmniejszy się i przylgnie do liści bez kałuży. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie umieść kiełbaski plus wodę na dużej patelni i włącz ciepło do średniego. Gotować, aż woda odparuje i sprawia, że tłuszcz kiełbasy na patelni, a następnie kontynuować gotowanie jako kiełbasy brązowy, o 10-12 protokół. W zależności od zawartości tłuszczu w kiełbasach może być konieczne trochę więcej oleju na patelni.
Ugotować cous cous zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i wymieszać z masłem.
Podawać posypane zieleni collard i kiełbasy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.