Kolacja dziś wieczorem: kiełbasa Merguez z kolorami i kuskusem

Kolacja dziś wieczorem: kiełbasa Merguez z kolorami i kuskusem
Dzisiejsza Kolacja: kiełbasa Merguez z kolorami i kuskusem może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na $5.1 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 51g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka wody, mielonego cynamonu, kiełbasy merguez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Dziś Kolacja: Papryka Faszerowana Kuskusem, Dziś Kolacja: kapusta kiszona i kiełbasa Paprikash, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Sardyński SOS Kiełbasowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim garnku przynieś dużo słonej wody do wrzenia. Stos łodygi liści collard i pokroić je w poprzek na 1-calowe paski. Opuść warzywa collard do wrzącej wody i gotować przez kilka minut, aż zacznie zmiękać, a następnie odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, następnie dodać cebulę i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, a następnie dodać pokruszony czerwony pieprz, czosnek, kminek i cynamon. Gotować przez minutę lub tak, aby stopić przyprawy, a następnie dodać zielenie collard i kontynuować gotowanie przez kilka minut. Wymieszać z porzeczkami i płynem do gotowania i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować, częściowo przykryte, aż płyn zmniejszy się i przylgnie do liści bez kałuży. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Collard GreensCollard Greens
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
PorzeczkiPorzeczki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
W międzyczasie umieść kiełbaski plus wodę na dużej patelni i włącz ciepło do średniego. Gotować, aż woda odparuje i sprawia, że tłuszcz kiełbasy na patelni, a następnie kontynuować gotowanie jako kiełbasy brązowy, o 10-12 protokół. W zależności od zawartości tłuszczu w kiełbasach może być konieczne trochę więcej oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Ugotować cous cous zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Podawać posypane zieleni collard i kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn