Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem
Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 300 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, mielony kminek, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 50 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: zupa z czerwonej papryki z prażonymi nasionami kminku, Dzisiejsza Kolacja: Linguine z pomidorami, kaparami, anchois i Chile, oraz Dziś Kolacja: zupa krewetkowa Dark Chile z Epazote.
Instrukcje
W ciężkim garnku podgrzać połowę oliwy na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i imbir i gotować do miękkości, 4-5 protokół.
Dodaj połowę czosnku i gotuj dodatkową minutę, następnie dodaj kminek i cynamon i gotuj, często mieszając, aż przyprawy będą pachnące, około 1 minuty.
Dodać pomidory i wywar i doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż pomidory będą bardzo miękkie, 15-20 minut, a następnie przenieść zupę do blendera. Puree, aż będzie gładka, następnie wróć do garnka i wymieszaj miód, sok z cytryny, sos chile i sól do smaku. Dostosuj do słodyczy, kwasowości i pikanterii w razie potrzeby.
W międzyczasie rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu, aż się połysk, następnie dodać pomidory i gotować, aż miękkie i skórki zaczęły się dzielić.
Dodaj pozostały czosnek i gotuj przez dodatkowe kilka minut.
Podawać zupę z dodatkiem pomidorów wiśniowych i jogurtu, jeśli używasz.