Kolacja: boczek, sałata i sałatka z pomidorów z sosem Aioli
Kolacja dziś: boczek, sałata i sałatka z pomidorów z sosem Aioli jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Mieszanka boczku, octu winnego, rozdartych liści sałaty rzymskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Serious Eats ma 34 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z boczku, sałaty i pomidorów wiśniowych z sosem Aioli, Kolacja: sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem z boczku i orzeszkami piniowymi, oraz Kolacja: sałatka z brokułów z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy zacznie skwierczeć, obrócić ogień na średnio-niski i gotować powoli, aż będzie żuć i lekko chrupiący.
Wyjąć, aby osuszyć na ręcznikach papierowych, pozostawiając łyżkę tłuszczu na patelni.
Zwiększyć ogień do średniej i dodać czosnek na patelni. Gotować przez minutę lub dwie, aż będzie miękki i pachnący, a następnie zdjąć z ognia. W międzyczasie włożyć sałatę i pomidory do dużej salaterki.
Ubij razem majonez, ocet, i garlicky boczek kapie na patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie zalać sałatą i wymieszać. Top z boczkiem i podawać natychmiast.