Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Margarita koktajl krewetkowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 26 i kosztuje 86 centów za porcję. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz ketchup, wodę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Zesty Margarita Koktajl Krewetkowy, Koktajl Margarita, oraz truskawkowa margarita {koktajl piątek}.
Instrukcje
1
Usuń muszle z krewetek, pozostawiając ogony nienaruszone. Odstawić muszle na kolbę. Za pomocą małego, spiczastego noża lub krewetki deveiner wykonaj płytkie cięcie wzdłuż grzbietu każdej krewetki, a następnie wypłucz żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2
W 4-quart holenderski piekarnik, Shrimp shells ciepła, 4 szklanki wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodaj wino, 2 łyżki soku z limonki, pieprz i garść kolendry. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odcedź wywar przez sitko do dużej miski i odrzuć muszle, ziarna pieprzu i kolendrę. Zwróć zapas na tę samą patelnię i podgrzej do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
(zalecany: Sos A1)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj krewetki; usuń patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 8 do 10 minut, aż krewetki są różowe i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Tymczasem napełnij dużą miskę do połowy pełną lodem i wodą. Odcedzić zapasy przez sitko i zanurzyć krewetki w kąpieli lodowej. (Przecedzić czas nad dużą miską, jeśli chcesz zachować w innym celu.) Krewetki można przechowywać w lodowatej wodzie przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki sosu. (Nie używaj miski aluminiowej, ponieważ kwas w sosie może reagować.) Mieszać w gotowanych krewetek płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 3 godziny. (Po 3 godzinach kwas w sosie powoduje, że krewetki stają się żujące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.