Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Margarita koktajl krewetkowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 26 i kosztuje 86 centów za porcję. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz ketchup, wodę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Zesty Margarita Koktajl Krewetkowy, Koktajl Margarita, oraz truskawkowa margarita {koktajl piątek}.
Instrukcje
1
Usuń muszle z krewetek, pozostawiając ogony nienaruszone. Odstawić muszle na kolbę. Za pomocą małego, spiczastego noża lub krewetki deveiner wykonaj płytkie cięcie wzdłuż grzbietu każdej krewetki, a następnie wypłucz żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
W 4-quart holenderski piekarnik, Shrimp shells ciepła, 4 szklanki wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj wino, 2 łyżki soku z limonki, pieprz i garść kolendry. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odcedź wywar przez sitko do dużej miski i odrzuć muszle, ziarna pieprzu i kolendrę. Zwróć zapas na tę samą patelnię i podgrzej do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
(zalecany: Sos A1)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Dodaj krewetki; usuń patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 8 do 10 minut, aż krewetki są różowe i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Tymczasem napełnij dużą miskę do połowy pełną lodem i wodą. Odcedzić zapasy przez sitko i zanurzyć krewetki w kąpieli lodowej. (Przecedzić czas nad dużą miską, jeśli chcesz zachować w innym celu.) Krewetki można przechowywać w lodowatej wodzie przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki sosu. (Nie używaj miski aluminiowej, ponieważ kwas w sosie może reagować.) Mieszać w gotowanych krewetek płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 3 godziny. (Po 3 godzinach kwas w sosie powoduje, że krewetki stają się żujące.)
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.