Koktajl Krewetkowy Margarita

Koktajl Krewetkowy Margarita
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Margarita koktajl krewetkowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 26 i kosztuje 86 centów za porcję. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz ketchup, wodę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Zesty Margarita Koktajl Krewetkowy, Koktajl Margarita, oraz truskawkowa margarita {koktajl piątek}.

Instrukcje

1
Usuń muszle z krewetek, pozostawiając ogony nienaruszone. Odstawić muszle na kolbę. Za pomocą małego, spiczastego noża lub krewetki deveiner wykonaj płytkie cięcie wzdłuż grzbietu każdej krewetki, a następnie wypłucz żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
W 4-quart holenderski piekarnik, Shrimp shells ciepła, 4 szklanki wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodaj wino, 2 łyżki soku z limonki, pieprz i garść kolendry. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odcedź wywar przez sitko do dużej miski i odrzuć muszle, ziarna pieprzu i kolendrę. Zwróć zapas na tę samą patelnię i podgrzej do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj krewetki; usuń patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 8 do 10 minut, aż krewetki są różowe i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Tymczasem napełnij dużą miskę do połowy pełną lodem i wodą. Odcedzić zapasy przez sitko i zanurzyć krewetki w kąpieli lodowej. (Przecedzić czas nad dużą miską, jeśli chcesz zachować w innym celu.) Krewetki można przechowywać w lodowatej wodzie przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki sosu. (Nie używaj miski aluminiowej, ponieważ kwas w sosie może reagować.) Mieszać w gotowanych krewetek płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 3 godziny. (Po 3 godzinach kwas w sosie powoduje, że krewetki stają się żujące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Podawać na zimno.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje26
Ocena Zdrowia1
Magazyn