Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni ciecierzyca kokosowo-imbirowa i pomidory mogą być wyjątkowe bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Za 91 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 382 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką brązowy ryż, imbir, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Ryż kokosowo-imbirowy z ciecierzycą i Chili, Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą, oraz Ciecierzyca z pomidorami i marchewką.
Instrukcje
1
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj, aż będzie chrupiąca.
Dodaj pomidory, jalapeno i imbir; gotuj i mieszaj 2-3 minuty dłużej lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dodaj ciecierzycę, wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, 4-5 minut lub do momentu, gdy płyn prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Zdjąć z ognia; dodać mleko kokosowe i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego
6
Podawać z ryżem; w razie potrzeby posypać dodatkową kolendrą.