Kokosowo-Curry Naleśniki Z Owocami Morza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj naleśniki z owocami morza z kokosem i Curry. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.8 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać Curry naleśniki, masło, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jajko Makaron Owoce Morza Kokos Curry, Eleganckie Naleśniki Z Owocami Morza, oraz Crepes Z Owocami Morza Bearnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodaj krewetki, patelnia przykryć, i usunąć z ognia.
Odstawić, aż krewetki są ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cut do badania), 1 do 2 minut. Łyżką szczelinową przelewaj krewetki na deskę.
Powrót patelni z bulionem do wysokiej temperatury. Gotując ponownie, dodaj łososia, przykryj i zdejmij z ognia.
Odstawić, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 8 do 9 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na deskę.
Wlać bulion do szklanej miarki 1-quart lub miski; opłukać i osuszyć patelnię.
Ustaw patelnię na średnim ogniu i dodaj 1/4 szklanki masła; po stopieniu dodaj cebulę i często mieszaj, aż kuleją, 10 do 15 minut.
Mąkę posypać cebulą i mieszać przez 1 minutę.
Wyjąć z ognia i ubijać w zarezerwowanym bulionie i mleku kokosowym, a następnie ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, 8 do 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
W międzyczasie usuń wszelkie kawałki skorupy z kraba; włóż kraba do miski. Gdy krewetki i łosoś są wystarczająco chłodne do obsługi, pokroić krewetki na 1/2-calowe kawałki i widelcem, Płatek łososia; umieścić je w misce z kraba.
Wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu kokosowego.
Lay one crpe płasko w lekko masłem 9-na 13-calowej patelni. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki owoców morza na połowie crpe, rozprzestrzeniając się w ciągu 1 cala od krawędzi; złóż gołą połowę crpe nad wypełnieniem, a następnie złóż na pół ponownie, tworząc trójkąt. Powtórz, aby wypełnić pozostałe naleśniki, lekko nakładając się w jednej warstwie na patelni. Przykryć i schłodzić do 1 dnia.
Odkryj i piecz w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż crpes będą gorące w środku, 35 do 40 minut.
Łyżka pozostałego sosu kokosowego równomiernie na talerzach obiadowych. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś naleśniki na talerze, umieszczając w sosie.
Posypać kolendrę równomiernie naleśnikami.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.