Kokosowe Małże Curry

Kokosowe Małże Curry
Kokosowe małże Curry mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,93 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, odparowane odtłuszczone mleko, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kokosowe Małże Curry, Kokosowe Małże Curry, oraz Małże Kokosowo-Curry.

Instrukcje

1
W mini-robocie kuchennym grubo posiekaj imbir i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać wodę i proces do prawie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Rozgrzać olej w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4
Dodać cebulę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj jalapeos, trawa cytrynowa, kminek, kolendra, kurkuma i czosnek i imbir puree i gotować, mieszając, przez 2 protokół. Wymieszaj z odparowanym mlekiem i mlekiem kokosowym i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Przecier ImbirowyPrzecier Imbirowy
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Wyjąć z ognia i odstawić na co najmniej 30 minut lub do 4 godzin.
7
Doprowadzić bulion curry do wrzenia. Wymieszać w małże, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu tylko do otwarcia małże, o 7 protokół; wyrzucić wszelkie, które nie otwierają. Wymieszać z sokiem z limonki i doprawić solą. Łyżkę małży i ich bulionu do płytkich misek, posypać kolendrą i podawać z wapnem kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn