Kokosowe Curry Ryż Jaśminowy
Przepis kokosowy Curry ryż jaśminowy może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 399 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liść laurowy, jaśmin, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry krewetki z ryżem jaśminowym, Doskonale ugotowany kokosowy ryż jaśminowy bez kuchenki ryżowej, oraz Doskonale Ugotowany Kokosowy Ryż Jaśminowy Bez Kuchenki Ryżowej.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać cebulę i smażyć do miękkości.
Dodać curry i ryż; gotować 2 protokół. Wymieszać pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
* Uwaga: równe części zwykłego mleka kokosowego i wody mogą być zastąpione jasnym mlekiem kokosowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.