Kokos Curry Krewetki

Coconut Curried Shrimp może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka sosu sojowego, krewetki, curry, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), Kokos Curry Krewetki, oraz Chrupiące Curry Kokosowe Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w misce.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki; gotować 3 do 4 minut lub aż różowy, mieszając od czasu do czasu. (Krewetki nie będą gotowane przez.)
Wyjąć z patelni; odstawić.
Dodaj paprykę, pasta curry, i curry w proszku na patelni. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z mlekiem kokosowym, sosem sojowym i brązowym cukrem. Gotować przez 3 minuty lub do rozpuszczenia pasty curry, ciągle mieszając.
Wymieszać krewetki; gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać kolendrę i podawać natychmiast w płytkich miseczkach na gorącym ugotowanym ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.