Kokos Curry Krewetki

Kokos Curry Krewetki
Coconut Curried Shrimp może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka sosu sojowego, krewetki, curry, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), Kokos Curry Krewetki, oraz Chrupiące Curry Kokosowe Krewetki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj krewetki; gotować 3 do 4 minut lub aż różowy, mieszając od czasu do czasu. (Krewetki nie będą gotowane przez.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Wyjąć z patelni; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj paprykę, pasta curry, i curry w proszku na patelni. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z mlekiem kokosowym, sosem sojowym i brązowym cukrem. Gotować przez 3 minuty lub do rozpuszczenia pasty curry, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PaprykaPapryka
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Pasta CurryPasta Curry
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wymieszać krewetki; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać kolendrę i podawać natychmiast w płytkich miseczkach na gorącym ugotowanym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn