Knish Ziemniaczany
Knish ziemniaczany jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 127 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny z 1 cytryny, sól koszerna, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini Szpinak Ziemniaczany Knish Przystawka, Czerwone Ziemniaczane Knish Z Kapustą, Porami I Serem Śmietankowym, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: w dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijać do połączenia. W osobnej misce ubij razem jajko, olej roślinny, sok z cytryny i wodę.
Mokre składniki wylać na sucho i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać, aż ciasto uformuje się. Używając rąk ugniataj, aż ciasto się połączy i będzie gładkie, około 1 minuty. Owinąć ciasto szczelnie folią i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce. Przed przystąpieniem do pracy pozostawić do temperatury pokojowej.
Do nadzienia: w dużym garnku przykryć ziemniaki wodą, dobrze doprawić solą i przyprawić na wolnym ogniu. Gotować, aż ziemniaki są łatwo Przekłute nożem, o 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki i pozostawić do wyschnięcia na kilka minut przed dodaniem masła i tłuczenia, aż będzie prawie gładka.
Dodać szalotki i wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia folią lub papierem do pieczenia.
Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na szeroki, cienki prostokąt o grubości mniejszej niż 1/4 cala. Połowę nadzienia podziel na 4 kulki i umieść je wzdłuż spodu ciasta. Luźno rozwałkuj ciasto wokół kulek napełniających, a następnie przekręć i uszczypnij ciasto między każdą kulką. Pozostawiając jeden koniec każdego knish otwarty, szczypta ciasto na przeciwległym końcu knish aż uszczelnione i umieścić knish uszczelnione stronie w dół na blasze do pieczenia i naciśnij delikatnie na górze, aby utworzyć krótki, squat rolki. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem, a następnie posmaruj knishes ubitym jajkiem.
Piec na złoty kolor, około 45 minut.