Knaakkebrod lub Nakkileipa (chleb żytni w stylu skandynawskim)

Knaakkebrod lub Nakkileipa (chleb żytni w stylu skandynawskim)
Knaakkebrod lub Nakkileipa (chleb żytni w stylu skandynawskim) wymaga z grubsza 53 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 112 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, sól, mąkę żytnią i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Łosoś gotowany w stylu skandynawskim z fasolą Fava i groszkiem.

Instrukcje

1
Drożdże posypać wodą w małej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Mąkę żytnią połączyć z mąką uniwersalną w dużej misce. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszać w mieszaninie drożdży, aby uzyskać miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na deskę obsypaną mąką żytnią. Zagnieść lekko, mieszając w razie potrzeby mączkę żytnią. Uformuj ciasto na tłustą bułkę i pokrój na 12 sekcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka żytniaMączka żytnia
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Zwiń każdą sekcję w piłkę; przykryj piłki ręcznikiem i odstaw 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Lekko posmarować 2 blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Na posypanej mąką desce rozwałkuj każdą kulkę w płaską okrągłą o średnicy około 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Umieścić rundy na przygotowanych blach do pieczenia i nakłuć widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, 8 do 10 protokół. Chłodny na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn