Klopsiki ziołowo-warzywne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ziołowo-warzywne klopsiki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis ma 440 kalorii, 22g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, jajko, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki Wegetariańskie, Indyk i wegetariańskie klopsy Minis, oraz Kotlety Z Indyka Wegetariańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącym oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 3 protokół.
Dodaj marchew, i podsmażyć 3 do 4 minut lub aż cebula będzie miękka; ostudzić lekko.
Połącz mieszankę cebuli, 1/2 szklanki sosu makaronowego, wołowina, a następnie 7 składników w dużej misce do wymieszania. Kształt mieszanki do 10-x 5-calowy Bochenek.
Umieść na stojaku pokrytym natryskiem do gotowania; umieść stojak w patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut.
Rozłóż pozostałą 1/2 szklanki sosu makaronowego na bochenku, i piec 10 do 15 więcej minut lub aż termometr włożony do najgrubszej porcji rejestruje 15
Przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Podawać z dodatkowym sosem do makaronu, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sosu do makaronu prażonego czosnkowo-ziołowego Prego.
Herb-and-Veggie Indyk Bochenek: substytut 2 funtów chudego mielonego indyka na wołowinę i wieprzowinę. Postępuj zgodnie z przepisem.
Kalorie 203 (25% z tłuszczu); Tłuszcz 6g (sat 5g, mono 1G, Poli 6g); białko 26g; węglowodany 12g; błonnik 3G; Chol 82mg; żelazo 4mg; sód 884mg; Calc 83mg.