Klopsiki z bizona z sosem Kolendro-jogurtowym
Bliskowschodnie klopsiki z bizona z sosem Kolendro-jogurtowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Mieszanka kolendry, nasiona kminku, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Podobne przepisy to Klopsiki z bizona z sosem Kolendro-jogurtowym, Klopsiki Z Kminku Z Bliskiego Wschodu, oraz Grillowane Klopsiki Z Indyka Z Bliskiego Wschodu.
Instrukcje
Toast wszystkie nasiona na małej patelni na średnim ogniu, aż aromatyczne i nieco ciemniejszy kolor, często mieszając, o 2 protokół. Super. Drobno zmielić nasiona w młynku do przypraw lub młynku do kawy.
Umieścić kolendrę i wszystkie pozostałe składniki w blenderze.
Dodaj 1 łyżeczkę zmielonych nasion i przetworzyć, aż utworzy się gładki SOS, często zeskrobując boki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. SOS przykryć i schłodzić. Pozostałe zmielone nasiona należy rezerwować na klopsiki. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Pozostałe zmielone nasiona przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i podsmażyć do miękkości, często mieszając, o 7 protokół (Nie brązowy). Super. Wrzucić bułkę tartą z mlekiem w małej misce do zwilżenia.
Umieść schłodzoną mieszaninę cebuli, mieszaninę bułki tartej, zarezerwowane zmielone nasiona z sosem kolendro-jogurtowym, jalapeño i jogurt w procesorze. Za pomocą włączania / wyłączania przetwarza się, aż powstanie Gruboziarnisty puree.
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Dodaj Żubr, jajko, kolendrę, szałwię, 1 łyżeczkę grubej soli, pieprz i ziele angielskie. Za pomocą rąk lub widelca, mieszać aż tylko mieszane. Używając wilgotnych rąk, uformuj mieszankę żubrów na 1,5-calowe kulki. DO AHEAD: może być wykonany 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkich dużych patelni nonstick na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach, gotować klopsiki, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 8 minut na partię.
Przenieść klopsiki do obramowanej blachy do pieczenia.
Umieść w piekarniku, aby utrzymać ciepło do 15 minut.
Podawać klopsiki z sosem kolendro-jogurtowym do zanurzenia.
* Gęsty jogurt; sprzedawany w niektórych supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną (takich jak Trader Joe ' S I Whole Foods) oraz na rynkach greckich. Jeśli jest niedostępny, umieść zwykły jogurt pełnotłusty w sitku wyłożonym gazą ustawionym na dużej misce. Przykryć i schłodzić 4 godziny, aby osuszyć.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "