Klopsiki w zimowym sosie pomidorowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików w zimowym sosie pomidorowym. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, gałkę muszkatołową, mielony chuck wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Seitan klopsiki z zimowym sosem pomidorowym, Anelletti Z Zimowym Sosem Pomidorowym, oraz Klopsiki w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić klopsiki: w dużej misce namoczyć bułkę tartą w mleku 10 minut. Cebulę drobno posiekać.
Dodać cebulę i pozostałe składniki klopsiki z wyjątkiem oliwy z oliwek o mieszaniny okruchów chleba i rękami mieszać razem, aż po prostu dobrze połączone (nie nad wymieszać).
Uformuj mieszaninę w kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż na dużych tacach lub blachach do pieczenia.
W dużej ciężkiej patelni ciepła 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i brązowe klopsiki w partiach bez tłoku, potrząsając patelni, aby utrzymać Okrągły kształt i dodając pozostały olej w razie potrzeby.
Przenieść klopsiki jako rumiane (i wszelkie rumiane cebule, które spadają z klopsików) z rowkiem łyżką do 7 do 8 quart heavy kettle.
Zrobić sos: w dużym sitku ustawionym nad miseczką odcedzić pomidory, odcedzić sok i posiekać.
Do klopsików dodać posiekane pomidory z sokiem, czosnkiem i oregano i dusić, przykryte, 30 minut.
Klopsiki przełożyć łyżką szczelinową do miski i zachować ciepło, luźno przykryte folią. Żwawo dusić sos do
zredukowany do około 2 filiżanek, około 25 minut. SOS doprawiamy solą i pieprzem
i delikatnie wymieszać klopsiki. (Klopsiki w sosie można zrobić 3 dni wcześniej
i całkowicie schłodzone, odkryte, przed schłodzeniem, przykryte. Podgrzać
klopsiki w sosie przed podaniem.)
Natkę pietruszki delikatnie wymieszać z pulpetami i sosem.