Klopsiki Subs
Klopsiki Subs trwa około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Za $2.3 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 483 kalorii, 29g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, rdzawe ziemniaki, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy obejmują Klopsiki Subs, Klopsiki Subs, oraz Klopsiki Subs.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, marchewkę i szczyptę soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 8 minut. Dodaj pomidory i ich soki, liść laurowy, bazylię i 1/2 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, 30 do 40 minut. Dopraw solą.
Włóż ziemniaka do małego rondla z zimną wodą do przykrycia; dodaj 2 łyżeczki soli i zagotuj. Gotuj, aż ziemniak będzie miękki, około 10 minut. Lekko ostudzić, a następnie grubo zetrzeć ziemniaka tarką pudełkową.
Wymieszaj mieloną cielęcinę, parmezan, mleko, czosnek, tymianek, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soli rękami, aż się połączą. Delikatnie uformuj mieszaninę w 1-calowe klopsiki.
Podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj klopsiki i gotuj, od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i po prostu ugotują, około 8 minut.
Przełóż do sosu i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Napełnij kawałki bagietki klopsikami i polej sosem.