Klonowy puree ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Klon słodkie ziemniaki Puree z karmelizowaną cebulą spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 182 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, vidalia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj TGIF część 2: Tilapia z Curry z karmelizowaną cebulą i puree z groszku, Puree Ze Słodkich Ziemniaków Z Klonem, oraz Puree ze słodkich ziemniaków z klonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce umieścić słodkie ziemniaki, 1/4 szklanki syropu klonowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wrzucić równomiernie płaszcz i umieścić na tacy arkusza. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35-40 minut lub do miękkości słodkich ziemniaków. Pamiętaj, aby sprawdzić je po 15 minutach i w razie potrzeby wymieszać.
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu roztopić masło i dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pokrojoną cebulę, 2 łyżki syropu klonowego i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Saute aż głęboko złoty kolor, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Dodaj wodę, 1 łyżkę na raz, jeśli patelnia wyschnie.
Przenieść mieszaninę słodkich ziemniaków do robota kuchennego (może trzeba to zrobić partiami) i dodać około łyżki gorącej wody. Pulse aż tylko mieszane, a następnie dodać połowę karmelizowanej cebuli. Pulsuj kilka razy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji, dodając więcej gorącej wody, aby uzyskać gładszy puree. Złóż Pozostałe karmelizowane cebule, zastrzegając niektóre do dekoracji.
Podawać w ciepłym naczyniu i udekorować zarezerwowaną karmelizowaną cebulą. Pycha!!!