Klon i Calvados-Glazurowana Korona wieprzowa pieczona z puree jabłkowo-kasztanowym

Klon i Calvados-Glazurowana Korona wieprzowa pieczona z puree jabłkowo-kasztanowym
Klon i Calvados-Glazurowana Korona wieprzowa pieczona z puree jabłkowo-kasztanowym jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 65g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, jabłko granny smith, calvados i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Z Sosem Calvados, Pieczeń wieprzowa z farszem z kiełbasy kasztanowej, oraz Pieczeń Wieprzowa Glazurowana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować pieczeń, połączyć 1/2 szklanki Calvados, 1/4 szklanki syropu i gałązki szałwii w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż lekko gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
SyropSyrop
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązkę szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Lekko płaszcz pieczeń z gotowania sprayu; rub 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu na pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Ułożyć pieczeń na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Pędzel jedną czwartą glazury nad pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
7
Piec w 450 przez 25 minut lub aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Obniżyć temperaturę piekarnika do 300 (nie wyjmować pieczeni z piekarnika); piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę i 45 minut, szczotkując glazurą co 30 minut. (Przykryj kości folią, jeśli staną się zbyt brązowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400 (nie wyjmować pieczeni z piekarnika); gotować dodatkowo 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części pieczeni 15
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć pieczeń z piekarnika; odstawić na 20 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Aby przygotować puree, podczas pieczenia pieczeń, połączyć jabłko, kasztany, 1/2 szklanki Calvados, cukier i 2 łyżki syropu w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż jabłko będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
CalvadosCalvados
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym, dodać pół na pół, 2 łyżki Calvados, 1/2 łyżeczki soli i posiekaną szałwię. Proces 1 minutę lub do gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Pokrój pionowo pomiędzy każdą kostką żebrową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
14
Podawać wieprzowinę z puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
15
Uwaga na wino: danie o tak złożonych smakach zasługuje na równie złożone wino. Dzięki ziemistemu charakterowi pinot noir jest świetną folią do smaków klonu i kasztanów. Plus, w porównaniu z innymi czerwonymi, pinot noir ma dobrą podstawową kwasowość, aby zrównoważyć bogactwo pieczonej wieprzowiny. Jednym z moich ulubionych przykładów w umiarkowanej cenie jest 2001 Thomas Fogarty Pinot Noir ($2
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
z gór Santa Cruz w Kalifornii. - Karen MacNeil
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia20
Magazyn