Kliny ziemniaczane pieczone z Tapenadą oliwkową

Pieczone ziemniaki kliny z oliwek Tapenade może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Jeśli masz oliwki, kapary, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Spróbuj Czosnek pieczone czerwone ziemniaki z oliwą z oliwek i rozmarynem, Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, oraz Tapenada Z Oliwek Z Pieczonego Łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć oliwki, orzeszki piniowe, woda, kapary, czosnek, i 1 łyżeczka oleju w blenderze; proces do gładkiej. Odstawić.
Umieść kliny ziemniaków w płytkim naczyniu do pieczenia 2-quart.
Skropić 2 łyżeczkami oleju; dobrze wymieszać.
Piec w 400 przez 25 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mieszaninę oliwek; wrzucić delikatnie.
Posypać natką pietruszki i tymiankiem.