Kliny lodowe z sosem z sera pleśniowego
Kliny lodowe z sosem z sera pleśniowego mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $2.96 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, majonez, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Kliny lodowe z sosem maślanym z sera pleśniowego, Kliny do sałaty lodowej z sosem z sera pleśniowego, oraz Kolacja dziś wieczorem: Kliny lodowe Blue Smoke z sosem Roquefort dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, za pomocą tylnej części widelca, lekko rozgnieść Roquefort z kwaśną śmietaną i majonezem. Wymieszaj sok z cytryny, szalotki, tymianek, skórkę z cytryny i 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki. Sos z niebieskiego sera doprawić solą i pieprzem.
Ułóż kliny sałaty na talerzu. Łyżka dużą ilość sosu z niebieskiego sera na każdym klinie sałaty. Wierzch z pokrojoną rzodkiewką i pozostałą 1 łyżką posiekanej natki pietruszki.