Kliny Do Pieczonych Słodkich Ziemniaków
Pieczone Kliny słodkich ziemniaków mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 495 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Mieszanka ziemniaków granat, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kliny Do Pieczonych Słodkich Ziemniaków, Dip czosnkowy pieczony z klinami ze słodkich ziemniaków, oraz Pieczone Kliny Russet & Sweet Potato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umyć ziemniaki i pokroić w 1/4-cala grubości klinów.
Włożyć je do dużej miski i zalać oliwą.
Posypywaćsolą i pieprzem i rozprowadzić na blasze do pieczenia. Piecz je do miękkości w dotyku, około 30 minut.
Umieść olej rzepakowy na patelni i podgrzej do 180 stopni. Smażyć je z każdej strony, aż strona zewnętrzna będzie brązowa i karmelizowana. Doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.
Podawać z ketchupem lub swojązapachowa przyprawa.