Klasyczny Pieczony Indyk

Klasyczny Pieczony Indyk
Klasyczny pieczony indyk wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 94. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz SOS, oliwę z oliwek, indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 14%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Klasyczny Pieczony Indyk, Klasyczny Pieczony Indyk, oraz Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni.

Instrukcje

1
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Usuń podroby i szyję (często są pakowane w szyjkę lub jamę ciała)i oszczędzaj na sosie. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Natrzyj indyka masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w patelni do pieczenia 12 na 17 cali lub takiej, która ma co najmniej 2 cale. dłuższy i szerszy od ptaka. Włóż termometr do mięsa przez najgrubszą część piersi do kości. (Jeśli używasz termometru natychmiastowego odczytu, włóż podczas późniejszego sprawdzania temperatury.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Piec w piekarniku 325 lub 350 (W zależności od wielkości ptaka; patrz niżej), aż termometr zarejestruje 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Jeśli indyk nie jest spulchniony, należy lekko odcedzić soki z jamy ciała na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przełożyć indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Odstawić w ciepłym miejscu, odkrytym, przez 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźbić. Jeśli stawy ud są nadal różowe (powszechne u pieczonego w piekarniku ptaka), wyciąć podudzie z ud, umieścić uda na patelni do pieczenia i piec w piekarniku 450, aż nie będą już różowe, 10 do 15 minut; lub umieścić na płycie zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową i gotować w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%) przez 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Indyk pieczony w piecu: temperatury i czasy
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Piec w piekarniku 350 dla 1 1/2-2 1/4 hr.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Piec w piekarniku 325 przez 2-3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Piec w piekarniku 325 przez 3-3 3/4 godz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Piec w piekarniku 325 dla 3 1/2-4 1/2 hr.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Czasy są dla niespokojnych ptaków. Nadziewany ptak może gotować w takim samym tempie, jak unsuffed one; jednak należy przygotować się na 30 do 50 minut dłużej. Podczas gdy indyki mają mniej więcej tyle samo czasu na pieczenie w regularnym i konwekcyjnym ogniu, Piec konwekcyjny lepiej brązowieje ptaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje94
Ocena Zdrowia1
Magazyn