Klasyczny Pieczony Indyk
Klasyczny pieczony indyk wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 94. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz SOS, oliwę z oliwek, indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 14%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Klasyczny Pieczony Indyk, Klasyczny Pieczony Indyk, oraz Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni.
Instrukcje
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Usuń podroby i szyję (często są pakowane w szyjkę lub jamę ciała)i oszczędzaj na sosie. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Natrzyj indyka masłem.
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w patelni do pieczenia 12 na 17 cali lub takiej, która ma co najmniej 2 cale. dłuższy i szerszy od ptaka. Włóż termometr do mięsa przez najgrubszą część piersi do kości. (Jeśli używasz termometru natychmiastowego odczytu, włóż podczas późniejszego sprawdzania temperatury.)
Piec w piekarniku 325 lub 350 (W zależności od wielkości ptaka; patrz niżej), aż termometr zarejestruje 16
Jeśli indyk nie jest spulchniony, należy lekko odcedzić soki z jamy ciała na patelnię.
Przełożyć indyka na talerz.
Odstawić w ciepłym miejscu, odkrytym, przez 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźbić. Jeśli stawy ud są nadal różowe (powszechne u pieczonego w piekarniku ptaka), wyciąć podudzie z ud, umieścić uda na patelni do pieczenia i piec w piekarniku 450, aż nie będą już różowe, 10 do 15 minut; lub umieścić na płycie zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową i gotować w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%) przez 1 do 3 minut.
Indyk pieczony w piecu: temperatury i czasy
Piec w piekarniku 350 dla 1 1/2-2 1/4 hr.
Piec w piekarniku 325 przez 2-3 godziny.
Piec w piekarniku 325 przez 3-3 3/4 godz.
Piec w piekarniku 325 dla 3 1/2-4 1/2 hr.
Czasy są dla niespokojnych ptaków. Nadziewany ptak może gotować w takim samym tempie, jak unsuffed one; jednak należy przygotować się na 30 do 50 minut dłużej. Podczas gdy indyki mają mniej więcej tyle samo czasu na pieczenie w regularnym i konwekcyjnym ogniu, Piec konwekcyjny lepiej brązowieje ptaka.