Klasyczny Mus Czekoladowy

Klasyczny Mus Czekoladowy
Klasyczny mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.03 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis od Epicurious ma 419 fanów. Jeśli masz mocną kawę, półsłodką czekoladę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Klasyczny Mus Czekoladowy, Klasyczny Mus Czekoladowy, oraz mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus.

Instrukcje

1
Beat 1/2 szklanki śmietany w formie średnio bowluntil sztywne szczyty; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
2
Połącz żółtka, espresso, sól i 2 łyżki cukru w dużej metalbowl. Ustaw nad rondlem łagodniewilgocąca woda (nie pozwól, aby bowlto dotknąć wody). Gotować, stale ubijając, aż mieszanina będzie lżejsza wbarwie i prawie podwoi się w objętości i termometr z natychmiastowym odczytem włożony do rejestratorów mieszaniny 71°, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć miskę z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
4
Dodaj czekoladę; trzepaczka do roztopienia i gładkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Odstawić, ubijającokres, aż do temperatury pokojowej.
6
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać białka jaj w innej średniej misce onmedium prędkości, aż spieniony. Z biegiem miksera, stopniowo bij wbarwiając 1 łyżkę cukru. Increasespeed do wysokiej i pokonać aż jędrneaks tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Białka jaj złożyć w czekoladzie w dodatkach 2; złożyć bitą śmietanę wmieszać, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
8
Podziel mus między sześć filiżanek lub 4-uncjowe ramekiny. Schłodzić do firmy, co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: Moussecan być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryći przechowywać schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Odstawić na roomtemperatura na 10 minut przedserwowanie.
10
Przed podaniem ubij pozostałą 1/4 szklanki śmietany w małej miseczce, aż utworzy się miękkość; zalej pianką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn