Klasyczny Mus Czekoladowy
Klasyczny mus czekoladowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.03 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis od Epicurious ma 419 fanów. Jeśli masz mocną kawę, półsłodką czekoladę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Klasyczny Mus Czekoladowy, Klasyczny Mus Czekoladowy, oraz mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus.
Instrukcje
Beat 1/2 szklanki śmietany w formie średnio bowluntil sztywne szczyty; przykryć i schłodzić.
Połącz żółtka, espresso, sól i 2 łyżki cukru w dużej metalbowl. Ustaw nad rondlem łagodniewilgocąca woda (nie pozwól, aby bowlto dotknąć wody). Gotować, stale ubijając, aż mieszanina będzie lżejsza wbarwie i prawie podwoi się w objętości i termometr z natychmiastowym odczytem włożony do rejestratorów mieszaniny 71°, około 1 minuty.
Dodaj czekoladę; trzepaczka do roztopienia i gładkości.
Odstawić, ubijającokres, aż do temperatury pokojowej.
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać białka jaj w innej średniej misce onmedium prędkości, aż spieniony. Z biegiem miksera, stopniowo bij wbarwiając 1 łyżkę cukru. Increasespeed do wysokiej i pokonać aż jędrneaks tworzą.
Białka jaj złożyć w czekoladzie w dodatkach 2; złożyć bitą śmietanę wmieszać, aby wymieszać.
Podziel mus między sześć filiżanek lub 4-uncjowe ramekiny. Schłodzić do firmy, co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: Moussecan być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryći przechowywać schłodzone.
Odstawić na roomtemperatura na 10 minut przedserwowanie.
Przed podaniem ubij pozostałą 1/4 szklanki śmietany w małej miseczce, aż utworzy się miękkość; zalej pianką.