Klasyczny Indyk w 5
Klasyczny Indyk w 5 może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 823 kalorie, 112g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, rozmaryn, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), Klasyczny Sos Z Indyka, oraz Klasyczny Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wyjmij podroby z indyka z jamy i dobrze spłucz indyka. Osuszyć i umieścić go na stojaku do pieczenia w patelni. Posolić jamę indyka i wycisnąć sok z cytryn wewnątrz jamy. Wypchaj jamę połówkami cytryny, rozmarynem i 2 ćwiartkami cebuli.
Dodaj pozostałą cebulę, wszystkie podroby i części indyka, i 4 szklanki wody na dno patelni do pieczenia. Skórkę indyka doprawić solą i pieprzem do smaku i natrzeć masłem.
Włożyć indyka do piekarnika i piec, aż temperatura piersi osiągnie 170 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, 3 1/2 do 4 godzin. Indyka podlewamy sokami z patelni co 30 minut. Przykryć folią, jeśli brązowieje zbyt szybko.
Wyjmij indyka na deskę do krojenia, gdy jest gotowy i pozostaw na 20 do 30 minut przed wyrzeźbieniem. Ułóż rzeźbionego indyka na talerzu i pożryj go!