Klasyczny Funt Ciasto

Klasyczny Funt Ciasto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj klasyczne ciasto funtowe. Ten wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 8G białka, oraz 35g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wystarczy mieszanka jajek, skórki z cytryny, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Klasyczny Funt Ciasto, Klasyczny Funt Ciasto, oraz Klasyczny Funt Ciasto dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: patelnia rurowa 10 na 4 1/2 cala, patelnia Bundt 12 filiżanek lub dwie patelnie bochenkowe 9 na 5 cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
2
Umieść ruszt w dolnej jednej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. posmaruj masłem i mąką wybraną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przesiej mąkę i sól do średniej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ubij całe jajka, żółtka, mleko i wanilię razem w 4-szklankowej miarce lub misce i odstaw na bok. W wytrzymałym mikserze wyposażonym w nasadkę łopatkową ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie gładkie, około 1 minuty. Stopniowo wlewaj cukier, po 1/4 szklanki na raz, do śmietany i rozjaśnij masło. (Powinno to zająć około 3 minut.) Po dodaniu całego cukru wyłącz maszynę i zeskrob boki miski i wiosłuj gumową szpatułką. Kontynuuj ubijanie mieszanki masła, aż będzie lekka i puszysta, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj skórkę z cytryny i ubijaj jeszcze przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6
Wyłącz urządzenie i ponownie zeskrob boki miski, aby zapewnić równomierne włączenie składników. Ustaw mikser na najniższe ustawienie. Stopniowo wlewaj mąkę po 1/4 szklanki i ubijaj ciasto przez 30 sekund. Stopniowo dodawaj mieszankę jajeczną. (Wlanie go do ciasta powinno zająć około minuty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wyjmij miskę z miksera, zeskrob ciasto z łopatki i zakończ mieszanie mieszanki jajecznej do ciasta gumową szpatułką. Uważaj, aby nie nadmiernie wymieszać ciasta, ale upewnij się, że zeskrobałeś dno miski, aby równomiernie dodać wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wlej ciasto do przygotowanej patelni i wygładź wierzch szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Włóż ciasto do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Piecz, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, a góra odskoczy po lekkim naciśnięciu, około 1 godziny i 30 minut, w przypadku patelni tubowych lub Bundt; i 50 minut do 1 godziny w przypadku patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Schłodzić ciasto na patelni na ruszcie przez 10 do 15 minut. Odwróć ciasto na płaski talerz lub karton. Ponownie Odwróć ciasto i ustaw je prawą stroną do góry na stojaku, aby całkowicie ostygło. Jeśli nie podajesz tego samego dnia, zawiń w folię i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 4 do 5 dni lub zamrażaj przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn