Klasyczny Funt Ciasto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj klasyczne ciasto funtowe. Ten wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 8G białka, oraz 35g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wystarczy mieszanka jajek, skórki z cytryny, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Klasyczny Funt Ciasto, Klasyczny Funt Ciasto, oraz Klasyczny Funt Ciasto dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: patelnia rurowa 10 na 4 1/2 cala, patelnia Bundt 12 filiżanek lub dwie patelnie bochenkowe 9 na 5 cali
Umieść ruszt w dolnej jednej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. posmaruj masłem i mąką wybraną patelnię.
Przesiej mąkę i sól do średniej miski i odstaw na bok.
Ubij całe jajka, żółtka, mleko i wanilię razem w 4-szklankowej miarce lub misce i odstaw na bok. W wytrzymałym mikserze wyposażonym w nasadkę łopatkową ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie gładkie, około 1 minuty. Stopniowo wlewaj cukier, po 1/4 szklanki na raz, do śmietany i rozjaśnij masło. (Powinno to zająć około 3 minut.) Po dodaniu całego cukru wyłącz maszynę i zeskrob boki miski i wiosłuj gumową szpatułką. Kontynuuj ubijanie mieszanki masła, aż będzie lekka i puszysta, około 4 minut.
Dodaj skórkę z cytryny i ubijaj jeszcze przez 30 sekund.
Wyłącz urządzenie i ponownie zeskrob boki miski, aby zapewnić równomierne włączenie składników. Ustaw mikser na najniższe ustawienie. Stopniowo wlewaj mąkę po 1/4 szklanki i ubijaj ciasto przez 30 sekund. Stopniowo dodawaj mieszankę jajeczną. (Wlanie go do ciasta powinno zająć około minuty.)
Wyjmij miskę z miksera, zeskrob ciasto z łopatki i zakończ mieszanie mieszanki jajecznej do ciasta gumową szpatułką. Uważaj, aby nie nadmiernie wymieszać ciasta, ale upewnij się, że zeskrobałeś dno miski, aby równomiernie dodać wszystkie składniki.
Wlej ciasto do przygotowanej patelni i wygładź wierzch szpatułką.
Włóż ciasto do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F.
Piecz, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, a góra odskoczy po lekkim naciśnięciu, około 1 godziny i 30 minut, w przypadku patelni tubowych lub Bundt; i 50 minut do 1 godziny w przypadku patelni bochenkowych.
Schłodzić ciasto na patelni na ruszcie przez 10 do 15 minut. Odwróć ciasto na płaski talerz lub karton. Ponownie Odwróć ciasto i ustaw je prawą stroną do góry na stojaku, aby całkowicie ostygło. Jeśli nie podajesz tego samego dnia, zawiń w folię i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 4 do 5 dni lub zamrażaj przez 1 miesiąc.