Klasyczny Europejski Nugat
Klasyczny europejski Nugat może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 100 i kosztuje 28 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 237 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, Prażone pistacje, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Profiterole Europejskie, Europejski Chleb Wielkanocny, oraz Europejska Sałatka Podrzucona.
Instrukcje
Przygotuj blachę do pieczenia: jeśli używasz Papieru waflowego*, umieść pojedynczy arkusz na dnie patelni i przyciąć kawałki z innego arkusza, aby wypełnić wszelkie luki. W przeciwnym razie nasmaruj dno i boki blachy do pieczenia masłem i posyp skrobię kukurydzianą, przechylając i dotykając patelni (nad zlewem lub koszem na śmieci), aby równomiernie pokryć wszystkie powierzchnie. Odłóż to na bok. Obficie pokryj swoją żaroodporną szpatułkę sprayem do gotowania i odłóż ją na bok.Uwaga: papier waflowy jest jadalnym papierem dostępnym w Sugarcraft i Amazon; jest sprzedawany w arkuszach 8 × 11 cali i często luzem, choć potrzebujesz tylko kilku. Użycie go w tym przepisie jest całkowicie opcjonalne; tak długo, jak bardzo dobrze smarujesz patelnię, powinieneś być w stanie bez problemu usunąć Nugat.
Białka umieścić w misce miksera stojącego.
Dodać śmietanę tatarską i ubijać na średniej prędkości, aż białka będą spienione, około 1 minuty. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i powoli strumień w ½ szklanki cukru. Gdy wszystko zostanie wymieszane, kontynuuj ubijanie na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty (jeśli podniesiesz trzepaczkę z białek, utworzą punkt, który przewróci się na bok), 3 do 5 minut. Ustaw tę mieszankę-teraz jest beza-na bok, ale trzymaj ją w misce miksera, z mikserem gotowym do pracy.
Pozostałe 2½ szklanki cukru wymieszać z miodem, syropem kukurydzianym, wodą i solą w średniej wielkości (4-ćwiartkowym) rondlu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte i bez mieszania, na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-wysokiego, włóż termometr cukierkowy i gotuj syrop, aż osiągnie 146° / 146°C (miękki do twardego etapu pękania), około 15 minut (patrz Jen mówi na następnej stronie-później. Na razie skup się!).
Rozpocznij ubijanie bezy na średniej prędkości; następnie załóż rękawice kuchenne i powoli wlej gorący syrop do strumienia do wnętrza miski miksera (ostrożnie, ostrożnie, ostrożnie: jeśli wylejesz syrop bezpośrednio na trzepaczkę, rozpryskuje się). Po dodaniu całego syropu, zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i ubijać, aż beza stanie się bardzo sztywna i lepka, 3 do 5 minut. Kiedy Twój mikser zacznie narzekać, będziesz wiedział, że jest gotowy.
Wyjmij miskę z miksera i natychmiast i szybko wymieszaj wszystkie orzechy i nasiona wanilii za pomocą szpatułki.
Nugat wylać na przygotowaną blachę do pieczenia i przykryć warstwą papieru waflowego lub przesiać na wierzch dużą ilość cukru cukierniczego. Jeśli chcesz rozłożyć go na bardziej równomierną warstwę, umieść kawałek pergaminu lub matę silikonową na nugacie pokrytym waflem lub cukrem i delikatnie przyciśnij płaskimi rękami, aż będzie równomierny. Pozostawić Nugat do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Przykryj deskę do krojenia pergaminem lub hojnym pyleniem cukru cukierniczego. Obficie pokryj ostry nóż szefa kuchni i nóż do parowania sprayem do gotowania. Uruchom nóż do parowania wokół krawędzi nugatu, aby go poluzować, a następnie delikatnie obróć go na deskę do krojenia. (Jeśli Nugat jest uparty, nasmaruj skrobak i użyj go, aby poluzować go na brzegach.) Za pomocą noża szefa kuchni przyciąć krawędzie nugatu, a następnie pokroić go w batoniki lub małe ukąszenia.
Przechowuj Nugat, warstwowo z pergaminem lub owinięty w papierowe owijki woskowe, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 2 tygodni.