Klasyczny Europejski Nugat

Klasyczny Europejski Nugat
Klasyczny europejski Nugat może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 100 i kosztuje 28 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 237 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, Prażone pistacje, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Profiterole Europejskie, Europejski Chleb Wielkanocny, oraz Europejska Sałatka Podrzucona.

Instrukcje

1
Przygotuj blachę do pieczenia: jeśli używasz Papieru waflowego*, umieść pojedynczy arkusz na dnie patelni i przyciąć kawałki z innego arkusza, aby wypełnić wszelkie luki. W przeciwnym razie nasmaruj dno i boki blachy do pieczenia masłem i posyp skrobię kukurydzianą, przechylając i dotykając patelni (nad zlewem lub koszem na śmieci), aby równomiernie pokryć wszystkie powierzchnie. Odłóż to na bok. Obficie pokryj swoją żaroodporną szpatułkę sprayem do gotowania i odłóż ją na bok.Uwaga: papier waflowy jest jadalnym papierem dostępnym w Sugarcraft i Amazon; jest sprzedawany w arkuszach 8 × 11 cali i często luzem, choć potrzebujesz tylko kilku. Użycie go w tym przepisie jest całkowicie opcjonalne; tak długo, jak bardzo dobrze smarujesz patelnię, powinieneś być w stanie bez problemu usunąć Nugat.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
NugatNugat
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Białka umieścić w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać śmietanę tatarską i ubijać na średniej prędkości, aż białka będą spienione, około 1 minuty. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i powoli strumień w ½ szklanki cukru. Gdy wszystko zostanie wymieszane, kontynuuj ubijanie na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty (jeśli podniesiesz trzepaczkę z białek, utworzą punkt, który przewróci się na bok), 3 do 5 minut. Ustaw tę mieszankę-teraz jest beza-na bok, ale trzymaj ją w misce miksera, z mikserem gotowym do pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Pozostałe 2½ szklanki cukru wymieszać z miodem, syropem kukurydzianym, wodą i solą w średniej wielkości (4-ćwiartkowym) rondlu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte i bez mieszania, na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-wysokiego, włóż termometr cukierkowy i gotuj syrop, aż osiągnie 146° / 146°C (miękki do twardego etapu pękania), około 15 minut (patrz Jen mówi na następnej stronie-później. Na razie skup się!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Wyjmij go z ognia.
6
Rozpocznij ubijanie bezy na średniej prędkości; następnie załóż rękawice kuchenne i powoli wlej gorący syrop do strumienia do wnętrza miski miksera (ostrożnie, ostrożnie, ostrożnie: jeśli wylejesz syrop bezpośrednio na trzepaczkę, rozpryskuje się). Po dodaniu całego syropu, zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i ubijać, aż beza stanie się bardzo sztywna i lepka, 3 do 5 minut. Kiedy Twój mikser zacznie narzekać, będziesz wiedział, że jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Wyjmij miskę z miksera i natychmiast i szybko wymieszaj wszystkie orzechy i nasiona wanilii za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Nugat wylać na przygotowaną blachę do pieczenia i przykryć warstwą papieru waflowego lub przesiać na wierzch dużą ilość cukru cukierniczego. Jeśli chcesz rozłożyć go na bardziej równomierną warstwę, umieść kawałek pergaminu lub matę silikonową na nugacie pokrytym waflem lub cukrem i delikatnie przyciśnij płaskimi rękami, aż będzie równomierny. Pozostawić Nugat do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Przykryj deskę do krojenia pergaminem lub hojnym pyleniem cukru cukierniczego. Obficie pokryj ostry nóż szefa kuchni i nóż do parowania sprayem do gotowania. Uruchom nóż do parowania wokół krawędzi nugatu, aby go poluzować, a następnie delikatnie obróć go na deskę do krojenia. (Jeśli Nugat jest uparty, nasmaruj skrobak i użyj go, aby poluzować go na brzegach.) Za pomocą noża szefa kuchni przyciąć krawędzie nugatu, a następnie pokroić go w batoniki lub małe ukąszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
NugatNugat
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Przechowuj Nugat, warstwowo z pergaminem lub owinięty w papierowe owijki woskowe, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
NugatNugat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje100
Ocena Zdrowia1
Magazyn