Klasyczny Ajerkoniak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj klasycznego Ajerkoniaku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.22 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Idź do sklepu i odbierz bourbon, pół na pół, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Klasyczny Ajerkoniak, Klasyczny ajerkoniak Marthy, oraz Klasyczny Domowy Ajerkoniak.
Instrukcje
Stopniowo dodawać cukier do jaj w dużej szklanej misce do mieszania, ubijając do wymieszania. Odstawić.
Wymieszać pół na pół, mleko i sól w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 12 do 15 minut lub tylko do momentu, gdy mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni. (Nie gotować.)
Stopniowo wymieszać połowę gorącego mleka do mieszaniny jaj. Wymieszać mieszaninę jaj do pozostałej gorącej mieszanki mleka w holenderskim piekarniku.
Gotować mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina lekko zgęstnieje i termometr rejestruje 160 (około 25 do 30 minut).
Wyjąć z ognia i wymieszać 1 minutę.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do miski do serwowania. Wymieszać w bourbon, brandy, i wanilii; ostudzić 1 godzinę. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Ubijaj śmietanę z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera, aż utworzy się miękki szczyt. Składamy bitą śmietanę na schłodzony ajerkoniak i posypujemy gałką muszkatołową.
Ajerkoniak z kawą i Irish Cream: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 4 1/2 szklanki schłodzonej mocno parzonej kawy i 3 szklanki likieru Irish cream na bourbon i brandy. Przygotować i złożyć w 2 szklanki bitej śmietany zgodnie z zaleceniami. Pomiń gałkę muszkatołową.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i cienkimi miętówkami czekoladowymi. Daje około 1 gal. Uwaga: do celów testowych użyliśmy Baileys the Original Irish Cream i Andes Creme de Menthe Thins do miętówek czekoladowych.