Klasyczny Ajerkoniak

Klasyczny Ajerkoniak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj klasycznego Ajerkoniaku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.22 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Idź do sklepu i odbierz bourbon, pół na pół, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Klasyczny Ajerkoniak, Klasyczny ajerkoniak Marthy, oraz Klasyczny Domowy Ajerkoniak.

Instrukcje

1
Stopniowo dodawać cukier do jaj w dużej szklanej misce do mieszania, ubijając do wymieszania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Wymieszać pół na pół, mleko i sól w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 12 do 15 minut lub tylko do momentu, gdy mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni. (Nie gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
3
Stopniowo wymieszać połowę gorącego mleka do mieszaniny jaj. Wymieszać mieszaninę jaj do pozostałej gorącej mieszanki mleka w holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Gotować mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina lekko zgęstnieje i termometr rejestruje 160 (około 25 do 30 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Wyjąć z ognia i wymieszać 1 minutę.
6
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do miski do serwowania. Wymieszać w bourbon, brandy, i wanilii; ostudzić 1 godzinę. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ubijaj śmietanę z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera, aż utworzy się miękki szczyt. Składamy bitą śmietanę na schłodzony ajerkoniak i posypujemy gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
AjerkoniakAjerkoniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Ajerkoniak z kawą i Irish Cream: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 4 1/2 szklanki schłodzonej mocno parzonej kawy i 3 szklanki likieru Irish cream na bourbon i brandy. Przygotować i złożyć w 2 szklanki bitej śmietany zgodnie z zaleceniami. Pomiń gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
Bita śmietanaBita śmietana
Irish CreamIrish Cream
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
AjerkoniakAjerkoniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
9
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i cienkimi miętówkami czekoladowymi. Daje około 1 gal. Uwaga: do celów testowych użyliśmy Baileys the Original Irish Cream i Andes Creme de Menthe Thins do miętówek czekoladowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De MentheCreme De Menthe
Bita śmietanaBita śmietana
Baileys Irish CreamBaileys Irish Cream
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn