Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku

Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku
Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 241 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną kolendrę, czosnek, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue, oraz Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć czosnek, sól, brązowy cukier, wędzona papryka, chile proszek, czarny pieprz, szałwia, tymianek, sucha musztarda, kminek, kolendra, imbir, i pieprz cayenne, Jeśli za pomocą. Obficie pokryć żebra masą, a następnie owinąć każdą płytę podwójną warstwą folii i pozostawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin. DO przodu: aby uzyskać maksymalny smak, umieść żeberka, powlekane w rub, w lodówce i schłodzić co najmniej 12 godzin i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
TymianekTymianek
żeberkażeberka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z folią. Jeśli masz płaski metalowy stojak chłodzący, ułóż go w blasze do pieczenia i umieść żebra, od strony kości w dół, na stojaku. Jeśli nie masz stojaka, umieść żebra, od strony kości w dół, bezpośrednio na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Pieczemy żeberka, aż mięso będzie miękkie i zacznie odciągać się od Kości, 1 1/2 do 2 godzin. W tym momencie żeberka są gotowe do podania, ale zalecamy poświęcenie czasu na wykończenie ich na grillu (lub w brojlerze), podczas polewania domowym sosem barbecue. DO AHEAD: żeberka można piec z wyprzedzeniem i przechowywać, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej przez 4 do 6 godzin, przed zakończeniem ich na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
W ciężkim, średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu gotuj boczek, aż tłuszcz się rozpadnie i boczek zacznie brązowieć, około 10 minut-nie pozwól, aby boczek był chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i kontynuować gotowanie, przykryte i mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek, szałwię i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Dodaj wędzoną paprykę, chile proszek, kminek, czarny pieprz, i imbir i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chili W ProszkuChili W Proszku
ImbirImbir
KminekKminek
5
Dodaj kawę, brązowy cukier, żółta musztarda, sos Worcestershire, i ocet i dobrze wymieszać, aby połączyć. Podnieść ciepło do umiarkowanego i doprowadzić sos do wrzenia, skrobanie rondel z drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Gorczyca żółtaGorczyca żółta
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
KawaKawa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj ketchup, ostry sos, i liście laurowe, następnie obniżyć ciepło do umiarkowanie niskie i gotować sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, ale nie jest tak gruby jak ketchup, o 30 protokół. Smak sosu i dodać więcej octu lub ostry sos do smaku i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ostry SosOstry Sos
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
OcetOcet
SOSSOS
7
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. DO AHEAD: sos BBQ można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Przed użyciem delikatnie rozgrzej sos na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sos BarbecueSos Barbecue
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
1
Podczas gdy sos barbecue gotuje się na wolnym ogniu, przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego (najlepiej twardego). Kiedy węgle są pokryte biało-szarym popiołem (około 20 do 30 minut później), rozłóż je na Dolnym stojaku grilla, pozostawiając przestrzeń na jednej stronie, która jest równa wielkości potrawy do grillowania, aby można ją było przenieść w przypadku rozbłysków. Przetestuj ciepło węgla drzewnego, trzymając rękę 5 cali nad węglami przez około 3 sekundy dla średniego ciepła. Jeśli węgiel drzewny jest zbyt gorący, nadal pozwól mu się palić, aż osiągnie średnią wysokość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, przez 10 minut, a następnie dostosuj ciepło do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
W zależności od wielkości grilla, umieść 1 lub 2 płyty, od strony kości w dół, na ogniu i szczotkuj obficie stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Grillować żeberka, przykryte, przez 2 minuty. Odwróć płytę, posmaruj stronę Kości sosem i grilluj, przykryte, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 do 2 minut. Odwróć płytę i kontynuuj grillowanie, przykryte, aż sos po stronie Kości będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć przez 10 minut. W razie potrzeby powtórz proces grillowania i szklenia drugą płytą żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić między żebra i od razu podawać z dużą ilością sosu barbecue na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
żeberkażeberka
1
Pieczone żeberka można również wykończyć w brojlerze. Ułóż patelnię brojlerów folią, a następnie ułóż płyty, od strony kości w dół, na patelni i umyj stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Broil, 3 do 4 cali od ciepła, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem zaczyna karmelizować i lekko char, 2 do 3 protokół. Odwróć płytę, szczotkuj stronę Kości sosem barbecue i kontynuuj pieczenie, aż sos na stronie pokrytej kośćmi zacznie karmelizować i lekko char, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia

Składniki

1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.boczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathpieprz cayenne (opcjonalnie)pieprz cayenne (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszkuancho lub nowy meksykański proszek chileancho lub nowy meksykański proszek chile23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet jabłkowy, plus więcej do smakuocet jabłkowy, plus więcej do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekawa parzonakawa parzona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomusztarda sucha, najlepiej Colmanamusztarda sucha, najlepiej Colmana2Batoniki toffi Heathposiekane świeże liście szałwiiposiekane świeże liście szałwii1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku5goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony3kreskiKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, plus więcej do smakuKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, plus więcej do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2płytySt. Louis-style żeberka wieprzowe (około 7 funtów ogółem) lub 2 płyty żeberka wieprzowe (około 8 funtów ogółem)St. Louis-style żeberka wieprzowe (około 7 funtów ogółem) lub 2 płyty żeberka wieprzowe (około 8 funtów ogółem)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawędzona papryka, najlepiej Pimentón de la Verawędzona papryka, najlepiej Pimentón de la Vera12 łyżeczki czosnku w proszkuSos WorcestershireSos Worcestershire23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagorczyca żółtagorczyca żółta

Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel

Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel są doskonałym wyborem dla żeberek wieprzowych. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować DeLoach Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia7
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn