Klasyczne włoskie Panini z Prosciutto i świeżą mozzarellą
Klasyczne włoskie Panini z Prosciutto i świeżą mozzarellą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 429 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chleba, prosciutto, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mozzarella & prosciutto panini, Prosciutto, kurki i Mozzarella Panini, oraz Sałatka Figowa Z Prosciutto, Świeżym Mozzarellanem I Bazylią.
Instrukcje
1
Wydrąż górną i dolną połówkę chleba, pozostawiając skorupę o grubości 1/2 cala; zarezerwuj rozdarty chleb do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
2
Rozłóż 2 łyżki majonezu na pokrojonej stronie każdej połowy chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chleb
3
Posypać bazylią i 1/2 szklanki sera na dolnej połowie bochenka. Top równomiernie z prosciutto, plastry pomidora, i pozostałe 1/2 szklanki sera. Przykryć górną połową bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomidora
Prosciutto
Ser
Bazylia
4
Przetnij wypełniony Bochenek poprzecznie na 4 równe kawałki.
5
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Patelnia
6
Dodaj kanapki do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść żeliwną lub inną ciężką patelnię na kanapkach; naciśnij delikatnie, aby spłaszczyć kanapki. Gotować 3 minut z każdej strony lub aż chleb jest tosty (pozostawić żeliwną patelnię na kanapkach podczas gotowania).