Klasyczny Ragu Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 726 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną wołowinę, cebulę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można ją uznać za dość kosztowną, kosztującą ok. 3,87 zł za porcję. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Ragu Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj cebulę, seler i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
3
Saute do miękkości, 8-10 minut.
4
Dodać wołowinę, cielęcinę, i pancetta; saute, zrywając z tyłu łyżką, untilbrowned, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
Wołowina
Cielęcina
5
Dodaj wino; gotować 1 minutę, często mieszająci skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu i pasty pomidorowej; wymieszać, aby wymieszać. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiej i delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż smaki stopią, 1 1/2 godziny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pasta Pomidorowa
Stado
7
Mleko zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu; stopniowo dodawać SOS. SOS przykryć pokrywką lekko uchyloną i dusić na małym ogniu,mieszając od czasu do czasu, aż mleko się wchłonie, około 45 minut, dodając więcej bulionu o 1/4 garści do cienkiej w razie potrzeby. Czy do przodu: Ragu może bemade 2 dni do przodu. Chill uncovered until cold, then cover and keepchilled. Przewiń przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Doprawić solą, dodać pianę i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż do 1 minuty przed al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
10
Przenieś ragu na dużą patelnięprzez średnie ciepło.
11
Dodać makaron i wrzucić do herbu. Wymieszać z wodą z makaronu przez łyżki stołowe, jeśli sos wydaje się suchy.Podziel makaron między ciepłe talerze.