Klasyczne Ragu Bolognese

Klasyczne Ragu Bolognese
Klasyczny Ragu Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 726 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną wołowinę, cebulę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można ją uznać za dość kosztowną, kosztującą ok. 3,87 zł za porcję. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Ragu Bolognese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę, seler i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
3
Saute do miękkości, 8-10 minut.
4
Dodać wołowinę, cielęcinę, i pancetta; saute, zrywając z tyłu łyżką, untilbrowned, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
WołowinaWołowina
CielęcinaCielęcina
5
Dodaj wino; gotować 1 minutę, często mieszająci skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu i pasty pomidorowej; wymieszać, aby wymieszać. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiej i delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż smaki stopią, 1 1/2 godziny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
StadoStado
7
Mleko zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu; stopniowo dodawać SOS. SOS przykryć pokrywką lekko uchyloną i dusić na małym ogniu,mieszając od czasu do czasu, aż mleko się wchłonie, około 45 minut, dodając więcej bulionu o 1/4 garści do cienkiej w razie potrzeby. Czy do przodu: Ragu może bemade 2 dni do przodu. Chill uncovered until cold, then cover and keepchilled. Przewiń przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Doprawić solą, dodać pianę i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż do 1 minuty przed al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Przenieś ragu na dużą patelnięprzez średnie ciepło.
11
Dodać makaron i wrzucić do herbu. Wymieszać z wodą z makaronu przez łyżki stołowe, jeśli sos wydaje się suchy.Podziel makaron między ciepłe talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MakaronyMakarony
SOSSOS
12
Podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn