Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny

Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny
Klasyczne książki kucharskie: zupa Mulligatawny jest bezglutenowe i bezmleczne zupa. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, pieprz cayenne, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, Classic Paruppu Rasam-Oryginalna Zupa Mulligatawny, oraz Klasyczne książki kucharskie: ciasteczka czekoladowo-czekoladowe Alexis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Osuszyć kawałki jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Rozgrzać olej w garnku 2-3 quart na średnim ogniu, a następnie dodać mięso. Obrócić i smażyć, aż kawałki będą lekko rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok. Wyłącz ogrzewanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Do tego samego garnka dodaj pastę czosnkowo-imbirową, prażony i zmielony mak, kolendrę, kminek i kurkumę. Rozgrzać na średni i smażyć, ciągle mieszając, przez około minutę. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Teraz dodać rumiane mięso i wszelkie soki, które nagromadziły się pod nim, sól, cayenne, i czarny pieprz. Wymieszać i pozostawić na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Połączyć mąkę z ciecierzycy i ¼ szklanki wody w misce, dokładnie mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty. Powoli dodaj rosół z kurczaka, mieszając tak jak to robisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlać tę mieszaninę na mięso w garnku. Podgrzać i doprowadzić zupę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj niegotowany ryż, jeśli go używasz. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez pół godziny lub do miękkości mięsa. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Jeśli używasz gotowanego ryżu, dodaj go do zupy 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn