Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny

Klasyczne książki kucharskie: zupa Mulligatawny jest bezglutenowe i bezmleczne zupa. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, pieprz cayenne, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, Classic Paruppu Rasam-Oryginalna Zupa Mulligatawny, oraz Klasyczne książki kucharskie: ciasteczka czekoladowo-czekoladowe Alexis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Osuszyć kawałki jagnięciny.
Rozgrzać olej w garnku 2-3 quart na średnim ogniu, a następnie dodać mięso. Obrócić i smażyć, aż kawałki będą lekko rumiane ze wszystkich stron.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok. Wyłącz ogrzewanie.
Do tego samego garnka dodaj pastę czosnkowo-imbirową, prażony i zmielony mak, kolendrę, kminek i kurkumę. Rozgrzać na średni i smażyć, ciągle mieszając, przez około minutę. Zmniejsz temperaturę.
Teraz dodać rumiane mięso i wszelkie soki, które nagromadziły się pod nim, sól, cayenne, i czarny pieprz. Wymieszać i pozostawić na małym ogniu.
Połączyć mąkę z ciecierzycy i ¼ szklanki wody w misce, dokładnie mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty. Powoli dodaj rosół z kurczaka, mieszając tak jak to robisz.
Wlać tę mieszaninę na mięso w garnku. Podgrzać i doprowadzić zupę do wrzenia.
Dodaj niegotowany ryż, jeśli go używasz. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez pół godziny lub do miękkości mięsa. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Jeśli używasz gotowanego ryżu, dodaj go do zupy 5 minut przed podaniem.