Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan

Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan
Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szwajcarskiego chard, szeroki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Marcella Hazan ' s Semifreddo di Cioccolato, oraz Marcella Hazan zupa ryżowo-Kapustna duszona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło i olej na średnim wysokim płomieniu w garnku o dużym dnie, który pomieści wieprzowinę. Kiedy piana maślana ustąpi, włóż mięso, tłuste bokiem do dołu. Gdy brązowieje, obracaj go co kilka chwil, aby uzyskać równomierne zabarwienie. Jeśli zauważysz, że masło staje się bardzo ciemne, obniż temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj sól, pieprz i 1 szklankę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj mleko powoli, albo się zagotuje. Pozostawić mleko na wolnym ogniu przez 20 lub 30 sekund, zmniejszyć ogień do minimum i przykryć garnek, pozostawiając pokrywkę lekko uchyloną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Gotować na bardzo leniwym wolnym ogniu przez około 1 godzinę, zmieniając mięso od czasu do czasu, aż mleko zgęstnieje, poprzez odparowanie, w Orzechowo-brązowy sos. (Dokładny czas, jaki zajmie, zależy w dużej mierze od ciepła palnika i grubości garnka. W moim przypadku na mleku była tak gruba warstwa tłuszczu, że nie mogłem powiedzieć, co się dzieje pod nim. Nie wydawało mi się, że kiedykolwiek zmieni się orzechowo-brązowy, więc w końcu i tak posunąłem się do przodu, co może tłumaczyć mój sos jest mniej niż udany końcowy aspekt.) Gdy mleko osiągnie ten etap, a nie wcześniej, dodaj jeszcze 1 szklankę mleka, pozwól mu gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, a następnie szczelnie przykryj garnek. Od czasu do czasu sprawdź i przekręć wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Po 30 minutach Ustaw pokrywę lekko uchyloną. Kontynuuj gotować na minimalnym ogniu, a gdy zobaczysz, że nie ma już płynnego mleka w garnku, dodaj pozostałe 1/2 szklanki mleka. Kontynuuj gotowanie, aż mięso poczuje się miękkie, gdy pchnął widelcem, a całe mleko skaguluje się w małe orzechowo-brązowe grona. W sumie zajmie to od 2 i pół do 3 godzin. (Jeśli, zanim mięso zostanie całkowicie ugotowane, okaże się, że płyn w garnku odparował, dodaj kolejną 1/2 szklanki mleka, powtarzając krok, jeśli to konieczne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Kiedy wieprzowina stanie się miękka, a całe mleko w garnku zgęstnieje w ciemne grona (znowu nie wyglądało to tak, jakby kiedykolwiek miało się zdarzyć dla mnie), przenieś mięso na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Pozostawić na kilka minut, a następnie pokroić w plastry o grubości około 3/8 cala lub nieco mniej i ułożyć je na ciepłym półmisku.
8
Wywracamy garnek i odstawiamy większość tłuszczu - może być ich tyle, co filiżanka-uważając, aby pozostawić za sobą wszystkie skrzepnięte klastry mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodaj 2 lub 3 łyżki wody i zagotuj wodę na dużym ogniu, używając drewnianej łyżki do zeskrobywania luźnych resztek gotowania z dna i boków garnka. Łyżka wszystkich soków garnka na wieprzowinę i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Łodygi boczniaka szwajcarskiego zapiekane z parmezanem
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
- służy 4 -
12
Pokrój łodygi chard na kawałki o długości około 4 cali i umyj je w zimnej wodzie. Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia i gotować łodygi w umiarkowanym wrzeniu, aż poczują się miękkie, gdy pchane widelcem, o 30 minut według autora (gotowałem je tylko przez około 15).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
13
Odcedzić i odstawić.
14
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
15
Dno i boki naczynia do pieczenia posmarować masłem i ułożyć warstwę łodyg chard na dnie, układając je od końca do końca i przycinając, aby pasowały w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
16
Posypać lekko solą i startym serem i skropić masłem. Powtórz procedurę, budując warstwy łodyg, dopóki nie użyjesz ich wszystkich. Wierzchnią warstwę należy obficie posypać parmezanem i gęsto posypać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
17
Piec na górnej półce nagrzanego piekarnika, aż ser się roztopi i utworzy lekką, złotą skórkę na wierzchu. Możesz zacząć sprawdzać po 10 lub 15 minutach, ale z mojego doświadczenia wynika, że trwa to 20 lub 25 minut. Gdy zapiekanka wyjdzie z piekarnika, pozostaw ją na kilka minut, zanim przyniesiesz ją do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
18
Gotowana Szwajcarska Sałatka Z Chard
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
19
- serwuje 4-6 -
20
Dobrze Wyczyść liście chard w kilku zmianach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
21
Wyciągnij liście z ich ostatniej kąpieli i umieść je w patelni, w której tylko wilgoć przylega do nich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
22
Dodać 2 łyżeczki soli, włączyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż w pełni miękkie, o 15-18 minut od czasu cieczy na patelni zaczyna bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
23
Odcedzić chard i delikatnie wycisnąć jak najwięcej wilgoci, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
24
Przełożyć na półmisek. Gdy letni lub nie chłodniejsze niż temperatura pokojowa, wrzucić z solą, oliwą z oliwek, i 1 lub więcej łyżek soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
25
Serwuj natychmiast.
26
Mrożone muszle mandarynek wypełnione sorbetem mandarynkowym
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
SorbetSorbet
27
- służy 4-
28
Składniki
29
4 mandarynki
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
30
1 duża lub 2 małe pomarańcze
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
31
1 cytryna
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
32
1 szklanka cukru granulowanego
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
33
1 białko jaja (opcjonalnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
34
3 łyżki rumu (opcjonalnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
35
Mandarynki umyć w zimnej wodzie. Starannie odetnij ich wierzchołki w jednym kawałku, pozostawiając wystarczająco dużo otworu, abyś mógł wyodrębnić owoce, a później wypchnąć skorupę. Trzymaj każdą mandarynkę nad miską i zanurz rozwiertak do cytrusów w jej sercu; wyciśnij jak najwięcej soku do miski, bardzo ostrożnie, aby pozostawić skorupę nienaruszoną. Następnie usuń wszelkie pozostałe owoce lub miąższ z wnętrza mandarynki, aby uzyskać czystą, wyłożoną rdzeniem pustą kulę. Zamrozić muszle na co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
36
Zetrzeć skórkę z 1/2 pomarańczy i 1/2 cytryny. Sok pomarańczowy i cytrynowy do miski soku mandarynkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
37
Do małego rondla wrzucić cukier i 1 szklankę wody. Odwrócić ogień do medium i mieszać od czasu do czasu, aż cukier się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
38
Wlać syrop do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
39
Dodać startą skórkę z pomarańczy i cytryny oraz mieszaninę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
40
Dobrze wymieszać. Pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia i schłodzić w lodówce. W tym momencie Hazan stirs w białku ubitym tylko do spienienia, ale z różnych powodów pominąłem ten krok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
41
Schłodzoną masę ubijamy w maszynie do lodów. Jeśli chcesz, mieszaj rum do ubijanego sorbetu. nie lubię deserów, które smakują Booty, więc go pominęłam.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
42
Hazan zaleca zamrażanie sorbetu przez co najmniej 1 godzinę przed nadzieniem go do muszli, ale brakowało mi czasu i od razu nadziewałem. Po prostu łyżkę sorbetu do skorupek, a następnie powrót nadziewane mandarynki do zamrażarki i odczekać 45 minut, aby podać. Mój panel degustacyjny myślał, że sorbet może być mniej słodki, ale potem zastanawialiśmy się, czy zmniejszenie cukru dałoby mrożony sorbet mniej piękny tekstury; to było jasne i musujące, choć nic szampan został dodany!
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
SorbetSorbet
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn