Klasyczne cytrynowe batony
Klasyczne cytrynowe batony przygotowuje się około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 207 kalorii . Ten przepis jest dla 9 osób i kosztuje 25 centów za porcję. 110 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawy). Podobne przepisy to Klasyczna sałatka owocowa z miodem i cytryną , Bezglutenowe bezmleczne cytrynowo-malinowe batony i cytrynowe batony .
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta; stopniowo dodawaj mąkę, ucierając, aż do połączenia się składników.
Włóż ciasto do nieposmarowanej, kwadratowej formy do pieczenia o boku 8 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią.
Aby przygotować nadzienie, w małej misce ubij cukier, jajka, sok z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia, aż powstanie puszysta masa.
Piecz przez kolejne 10-15 minut, aż masa będzie gotowa i lekko zrumieniona. Ostudź na kratce.