Klasyczne Ciasto Truskawkowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,75 zł za porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz dekoracje: gałązki mięty, śmietanę do ubijania, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Klasyczne Ciasto Truskawkowe, Klasyczne Ciasto Truskawkowe, oraz Klasyczne Ciasto Truskawkowe.
Instrukcje
Połącz truskawki, 1/2 szklanki cukru i, w razie potrzeby, ekstrakt z migdałów. Przykryć mieszankę jagodową i odstawić na 2 godziny.
Ubijaj śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawaj 2 łyżki. cukier, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów. Przykryć i schłodzić do 2 godzin.
Mąkę, pozostały 1/4 szklanki cukru i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce; masło pokroić w mieszaninę mąki z blenderem do ciast lub dwoma widelcami, aż będzie kruche.
Ubij razem jajka, śmietanę i wanilię do wymieszania; Dodaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do czasu zwilżenia suchych składników. Upuść ciasto przez lekko nasmarowane 1/3 cupfuls na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. (Po każdej kropli przykryć kubek warzywnym sprayem do gotowania.)
Piec w temperaturze 450 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Shortcakes podzielić na pół poziomo. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki jagodowej na każdym dnie shortcake; u góry każdy z zaokrągloną łyżką. schłodzoną bitą śmietaną i przykryć wierzchem.
Podawać z pozostałą bitą śmietaną.
Dekorować, w razie potrzeby.
Ciastka z dżemem truskawkowym: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami. Przed polewaniem spód ciastek mieszaniną truskawkową wymieszaj razem 1/4 szklanki dżemu truskawkowego i 2 łyżki. posiekana świeża mięta.
Rozłóż ścięte boki dolnych połówek ciasta równomiernie mieszanką dżemu. Postępuj zgodnie z przepisem.