Klasyczne Ciasto Dyniowe
Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, mąkę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na 12-calową okrągłą powierzchnię na lekko posypanej mąką. Łatwość w 9-calowy talerz ciasto. Złóż zwisające ciasto pod siebie i zaciskaj krawędzie palcami. Przebić dno i boki na całym widelcem. Schłodzić co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż schłodzone ciasto folią i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Przełożyć do piekarnika i piec, aż krawędzie będą złote, 20 do 25 minut.
Zdjąć folię i wagi i kontynuować pieczenie, aż skorupa jest złoty na całym, 10 do 15 więcej minut.
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Zrobić nadzienie: delikatnie ubić dynię, śmietanę, cukier granulowany, 2 jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, waniliową i sól (nie przesadzać). Ubić Pozostałe jajko i umyć Brzeg Skórki; posypać gruboziarnistym cukrem.
Wlać nadzienie do skorupy i piec, aż ustawi się na brzegach, 50 minut do 1 godziny (środek nadal będzie lekko Potrząsać).
Przenieś do stojaka; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Pulse mąkę, skrócenie, cukier, ocet i sól w robocie kuchennym, aż wygląda jak dobry posiłek.
Dodać masło i pulsować, aż będzie w kawałkach wielkości grochu.
Posypać 1/4 szklanki wody z lodem i pulsować, aż ciasto zacznie się łączyć. Uszczypnij ciasto palcami; jeśli nie trzyma się razem, dodaj do 4 łyżek lodowatej wody, 1 łyżkę na raz i ponownie pulsuj.
Podziel ciasto między 2 arkusze folii i wklep każdy w dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub najlepiej na noc, lub zamrażać do 2 miesięcy.